Fotografiska museet


  • Till start: 1,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Stockholm 
  • Avgift: Ja 
Laddar..
Stor karta

Här visas de allra bästa fotoutställningarna. Vackra bilder och nästan lika vacker utsikt från restaurangen som blivit utsedd till världens bästa museirestaurang. Även kurser och utbildningar. 

Fotografiska museet

Detta privatägda museum har på kort tid blivit det hippaste museet alla kategorier. Man kickstartade med en fantastisk utställning om modefotografi. Fashion! – modefotografi genom tiderna.

Det fd Tullhuset är ett av företagssveriges mest lyckade nystarter inom en bransch som tidigare varit synonymt med offentligt driven kultur. De otroliga utställningarna övertrumfas endast av museets fantastiska förmåga att marknadsföra sig.

Öppettider:
Öppet varje dag förutom midsommarafton och julafton .
söndag till onsdag 09.00 – 21.00
torsdag till lördag 09.00 - 23.00.

Som alla museer med självaktning har man en restaurang och denna har förutom en av stans bästa utsikter, (som givetvis flyttar ut på kajen sommartid) lockat till sig TV-kocken Paul Svensson, så maten är fantastiskt bra och kostar på men är ändå prisvärd.
 
Vill man utveckla sitt eget fotograferande så finns kurser både för barn och vuxna. Kurserna är en bra investering om man vill få valuta för en dyr kamera. Vidare arrangeras konserter och medlemsaftnar, för till skillnad från många andra museer kan man här byta utställningar snabbt och därmed få många återbesök vilket gett en aktiv medlemskrets.

Läs mera
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...