Fotografiska museet


Här visas de allra bästa fotoutställningarna. Vackra bilder och nästan lika vacker utsikt från restaurangen som blivit utsedd till världens bästa museirestaurang. Även kurser och utbildningar. 

  • Till start: 1,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Södermalm 
  • Avgift: Ja 


Fotografiska museet

Detta privatägda museum har på kort tid blivit det hippaste museet alla kategorier. Man kickstartade med en fantastisk utställning om modefotografi. Fashion! – modefotografi genom tiderna.

Det fd Tullhuset är ett av företagssveriges mest lyckade nystarter inom en bransch som tidigare varit synonymt med offentligt driven kultur. De otroliga utställningarna övertrumfas endast av museets fantastiska förmåga att marknadsföra sig.

Öppettider:
Öppet varje dag förutom midsommarafton och julafton .
söndag till onsdag 09.00 – 21.00
torsdag till lördag 09.00 - 23.00.

Som alla museer med självaktning har man en restaurang och denna har förutom en av stans bästa utsikter, (som givetvis flyttar ut på kajen sommartid) lockat till sig TV-kocken Paul Svensson, så maten är fantastiskt bra och kostar på men är ändå prisvärd.
 
Vill man utveckla sitt eget fotograferande så finns kurser både för barn och vuxna. Kurserna är en bra investering om man vill få valuta för en dyr kamera. Vidare arrangeras konserter och medlemsaftnar, för till skillnad från många andra museer kan man här byta utställningar snabbt och därmed få många återbesök vilket gett en aktiv medlemskrets.

Läs mera
Fotografiska museet
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Fjällgatans kaffestuga
Med magnifik utsikt över Gamla stan och Gröna lund kan du drömma dig bort med en kaffekopp i handen. Busslaster med turister kommer hit för stället är poppis.
OrtSödermalm
Fjällgatans utsiktsplats
Stockholms finaste vy? Högt över Stadsgårdsleden ses Gamla Stan, Skeppsholmen, Kastellholmen och Djurgården. Ett besök här är värt en utflykt i sig.
OrtSödermalm
Mosebacke
På sommaren är Mosebacke ett av stans härligaste ställen. Njut av öl i plastglas, en bra konsert och blicka ut över Gamla Stan, holmarna och Djurgården.
OrtSödermalm
Katarinahissen
Hissen som band samman Slussen med Mosebacke byggdes i slutet av 1800-talet. Ej längre i drift. Upp hit kommer man från Mosebacke eller från husets hissar.
OrtSödermalm
Södermalm - Hälsans stig
PROMENAD - Runt Söder med en massa fina sevärdheter, fik, restauranger och rastplatser längs vägen. Som alla Hälsans stig har den inte alltför krävande sträckning. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtSödermalm
Stockholms stadsmuseum.
Få en introduktion till Stockholms historia. Här finns flera parallella utställningar där man kan hoppa mellan århundraden från 1600-talet till 1950-talet.
OrtSödermalm