Göteborg med omgivningar

Göteborg är mer än Avenyn. Promenader i stan samt utflykter åt alla väderstreck där vissa funkar kollektivt t ex Göteborgs skärgård. Sevärdheter i Göteborg med omgivningar.

82 st
Sök nära
Sergels Torg 2, Stockholm Ändra
Uppdatera
Ort eller adress x

Ange startplats för sökningar och vägbeskrivninger

Navet Science Center.
Här på det prisbelönta Navet får man tillsammans med engagerad och kunnig personal i interaktiva utställningar uppleva och experimentera teknik, människokroppen, vattnet, ljuset och universum.
OrtBorås
Borås museum.
Ett friluftsmuseum där man får uppleva byggnader från tidigare sekel hittflyttat från olika delar av Sjuhäradsbygden samt intressanta utställningar om Borås. Gammeldags fika gör man i Kafé Gästgivaregården.
OrtBorås
Gräfsnäs slottsruin och park...
Hit tar man sig med bil eller via museuijärnvägen från Anten. Slottet vars ruiner man kan beskåda är byggdes på 1550-talet och brann senast 1834. Vacker park, trädgårdskafé samt friluftsmuseum.
OrtAlingsås
Kopparklintens utsiktsplats
En utsiktsplattform med enastående vacker utsikt över stora delar av fall- och slussområdet samt över Trollhättans stad och ner mot Göta älv.
OrtTrollhättan
Nygrens Café Alingsås
I ett magasin med anor från 1700-talet ligger ett av kaféstaden Alingsås allra främsta kaféer. Allt bakas på plats och sommartid har man en fin innergård i denna pittoreska miljö. Luncher på vardagar.
OrtAlingsås
Alingsås
Sveriges fikastad nr 1. Mysig stad att flanera runt i och fika är ett måste. Nygrens café var årets fikaställe 2016 i White Guide.
OrtAllingsås
Nolhaga park och slott...
En härlig park i Alingsås med intressant historik. Lagom stor för att avnjutas på några timmar. Utsiktsberg, slott i italiensk renässansstil med slottsglasskafé, engelsk park, djurpark, naturreservat med fågetorn vid sjön Mjörn och våffelkafé och "Kongo".
OrtAlingsås
Nääs slott
Slottet med en av Skandinaviens mest kompletta orörda 1800-tals interiörer. Fin tavelsamling salongsmåleri. Slottsrestaurang och kafé. 
OrtLerum
Lödöse museum
Ett museum med tonvikt på medeltiden för Sveriges första stad vid Göta älv och tjänade som exporthamn i väster långt för Göteborg.  Fri entré. Örtagård, kafé och butik.
OrtLilla Edet
Uddevalla strandpromenad...
En mycket vacker promenad längs vattnet i Uddevalla. Med start vid Svenskholmen forsätter man på en spång längs berget och vidare förbi Sveriges äldsta badort Gustafsberg.
OrtUddevalla
Lyckorna
En liten kurort vars bebyggelse från sent 1800 till 1920 ger Lyckorna dess prägel trots att kallbadhusen är rivna. Två restauranger av hög klass och trevliga promenadmöjligheter.
OrtUddevalla
Villa Sjötorp...
Villa Sjötorp är en sekelskiftesvilla som idag är ett privatägt hotell strax intill Lyckorna. Ägarinnan är släkt i nedstigande led till byggherren. Den rogivande tomten har gungor, klassiska trädgårdsmöbler och vilstolar.
OrtLjungskile
Jonsereds trädgårdar
Ett verkligt toppenställe med 12 minuters pendel från Göteborg. Här finns fyra tematrädgårdar där en byts ut varje år och skapas av en "kändis". Trädgårdskafé som sig bör och fin utsikt över sjön Aspen ges om man rundar herrgårdsbyggnaden.
OrtPartille
Jonsereds fabriker
Ett industrisamhälle från 1800-talets mitt med bostäder intill verkstäderna. Vacker brittiskt inspirerad arkitektur vid den ringlande Säveån. Inneölet Poppels har bryggeri här och driver även en restaurang.
OrtPartille
Mariagården Stenungsund
Mariagården är ett byggnadsminne och byggdes på slutet av 1700-talet och är sommartid ett populärt trädgårdskafé.
OrtStenungsund
Kungälv till Marstrand
RUNDTUR. Med start i mäktiga Bohus fästning snirklar man förbi Kärna bokskog och vidare mot havsnära Tofta herrgård för att slutligen nå Marstrand.
OrtKungälv
Bohus fästning
Besök borgen som belägrats 14 gånger men aldrig erövrats. Ett magnifikt läge över Göta och Nordre älv som strategiskt läge.  Ruiner återstår men en visning kan klä in fantasin i dess forna prakt.
OrtKungälv
Skåpesund utsikts- och rastplats.
En rastplats så nära vägen men med vacker utsikt över Skåpesundet som bildar gräns mellan Tjörn och Orust kan vara platsen för en picknick eller förarbyte.
OrtOrust
Sundsby Säteri
Vacker herrgårdsmiljö från 1700-talet med kafé, restaurang och gårdsbutiker. Fina vandringsleder av olika svårighetsgrad med grillplatser.
OrtTjörn
Gunnebo slott.
Mölndalsbornas stolthet. Slottet med fantastisk park är egentligen en sommarvilla åt en förmögen Göteborgare som idag har blivit ett omåttligt populärt besöksmål.
OrtMölndal
Skansen Lejonet.
Skansen Lejonet är en före detta försvarsanläggning från 1689 på Gullberget i centrala Göteborg som idag är en utsiktsplats och populär festlokal för bröllop och andra högtider.
OrtGöteborg
Trädgårdsföreningen...
I över 170 år har detta varit en blomstrande oas i staden och är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Tusentals rosor, grupper samt skogsplanteringar. Glaspalats med växter i medelhavsklimat.
OrtGöteborg
Lilla Bommen, Läppstiftet.
Ett utsiktstorn som av Göteborgshumorn getts namnet Läppstiftet. En av stadens bästa utkiksplatser och en bra start för att få en översikt av staden.
OrtArray
Barken Viking
OrtGöteborg
Göteborgs konstmuseum
En av Europas främsta konstsamlingar med betydande nordiska och internationella verk. Carl Larsson, Bruno Liljefors, Edvard Munch, Picasso och Chagall m fl. Mycket bra museibutik.
OrtGöteborg
Göteborg inom Vallgraven
En promenad i Göteborgs äldsta delar med flera av de kändaste landmärkena.
OrtGöteborg
Röhsska museet.
Här visas allt från samtida design till tusentals år gammal kinesisk keramik. Tre Kinesiska salar, två 1700-tals salar och Röhsskas Formhistoria från 1851 till idag. Två stjärnor i Michelin Green Guide.
OrtGöteborg
Kronhuset och Kronhusgårdarna.
Kronhuset är en av Göteborgs äldsta bevarade byggnader från 1660-talet. Kronhusbodarna intill är ett levande hantverkscentrum med choklad- och karamellfabrik, kafé och konsertlokal mm.
OrtGöteborg
Maritiman...
OrtGöteborg
Äskhults by
En by med fyra gårdar kring ett litet bytorg som inte ändrats sen 1800-talet. De vackert omålade grå husen ligger pittoreskt på en höjd ovanför Svinsjön. Gå runt bland gårdarna och djuren eller vandra längs någon av byns fyra kulturstigar. Kaffestuga med hembakt. Fri...
OrtKungsbacka
Feskekörka
Legendarisk fiskförsäljning i kyrkoliknande byggnad med försäljning och restaurang. Specialitet fisk.
OrtGöteborg
Bastionen Carolus Rex.
Bastionen Carolux XI Rex från 1600-talet är den enda bevarade av totalt 13 bastioner som ingick i vallgraven runt Göteborg. Njut av utsikten och blicka över till Skansen Kronan.
OrtGöteborg
Hagakvarteren.
En verkligt charmig stadsdel strax sydväst om centrala Göteborg. Här finns många mysiga kaféer, restauranger och butiker. Arktiekturen är lite speciell och allt känns väldigt genuint,
OrtGöteborg
Ramberget Hisingen
Ramberget är ett berg på Hisingen som överblickar de centrala delarna av Göteborg och Göta älvs utlopp. På berget ligger parken Keillers park med en utsiktsplats med nära 360 graders vy.
OrtGöteborg
Skansen Kronan
En förskansning från 1698 högt ovanför Haga. Väggarna på den fyra våningar höga byggnaden är 4-5 meter tjocka. Den fantastiska utsikten här uppe kan man ta sig till med långa trappor från Haga eller slingrande längs väg.
OrtGöteborg
Slottskogen - parkpromenad...
En promenad som tar sin början vid Göteborgs naturhistoriska museum och vidare förbi Landskapsstugorna, Stora dammen, Barnens zoo, Slottsskogens våffelstuga och Utsiktstornet.
OrtArray
Göteborgs naturhistoriska museum.
Upplev Jordens historia och livets utveckling. Här visas en gigantisk blåval, en uppstoppad afrikansk elefant och nordens samtliga fågelarter. Vidare ett dinosaurieskelett, fossilsamling och koraller.
OrtGöteborg
Masthuggskyrkan.
På Sjömanstornet finns minnesskyltar efter de 98 skepp och dess besättningar som förliste under första världskriget. 690 namn är ristade i sten fördelade per skepp.
OrtGöteborg
Göteborgs botaniska trädgård
En av Europas största och främsta botaniska trädgårdar tillika ett av västsveriges mest populära besöksmål som belönats med två stjärnor i Michelin Green Guide.
OrtGöteborg
Bengans
Legendarisk skivhandel som inte bara säljer bra musik utan är ett kafé med uteservering.
OrtGöteborg




Ämnen