Bastionen Carolus Rex.


Bastionen Carolux XI Rex från 1600-talet är den enda bevarade av totalt 13 bastioner som ingick i vallgraven runt Göteborg. Njut av utsikten och blicka över till Skansen Kronan.

  • Till start: 398,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Göteborg 
  • Avgift: Nej 


Bastionen Carolus Rex

Hela området inom Vallgraven är en kulturmiljö av riksintresse och är även klassat som fornminne.

Längs Arsenalsgatan är delar av den gamla stadsmuren från 1600-talet bevarad. Här även den enda kvarvarande av de tidigare 13 bastionerna; Carolus XI Rex. Området nås även från Esperantoplatsen/Kungsgatan.

De tretton bastionerna ingick i en sammanhängande konstruktion med murar, bastioner och raveliner som var yttre befästningar.

Bastionen Carolus Rex.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Hagakvarteren.
En verkligt charmig stadsdel strax sydväst om centrala Göteborg. Här finns många mysiga kaféer, restauranger och butiker. Arktiekturen är lite speciell och allt känns väldigt genuint,
OrtGöteborg
Maritiman...
OrtGöteborg
Göteborg inom Vallgraven
En promenad i Göteborgs äldsta delar med flera av de kändaste landmärkena.
OrtGöteborg
Trädgårdsföreningen...
I över 170 år har detta varit en blomstrande oas i staden och är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Tusentals rosor, grupper samt skogsplanteringar. Glaspalats med växter i medelhavsklimat.
OrtGöteborg
Masthuggskyrkan.
På Sjömanstornet finns minnesskyltar efter de 98 skepp och dess besättningar som förliste under första världskriget. 690 namn är ristade i sten fördelade per skepp.
OrtGöteborg
Bengans
Legendarisk skivhandel som inte bara säljer bra musik utan är ett kafé med uteservering.
OrtGöteborg