Hagakvarteren.


En verkligt charmig stadsdel strax sydväst om centrala Göteborg. Här finns många mysiga kaféer, restauranger och butiker. Arktiekturen är lite speciell och allt känns väldigt genuint,

  • Till start: 398,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Göteborg 
  • Avgift: Nej 


Haga

Namnet Haga kommer från de hagar som fanns här på 1600-talet. Det är en av stadens äldsta stadsdelar och är idag bilfri med butiker och kaféer. Vanligaste bebyggelse är de s k landshövdingehusen, byggda mellan 1870 och 1940 med bottenvåning i sten och två övre våningarna i trä.

Haga känns som en småstad i staden och här kan man botanisera bland butikerna och kanske ta en fika på Café Husaren för den tallriksstora kanelbullen Hagabullen. Strax intill Haga ligger Skansen Kronan som man tar sig upp till för den fina utsikten och för att syna befästningen.

Hagakvarteren.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Skansen Kronan
En förskansning från 1698 högt ovanför Haga. Väggarna på den fyra våningar höga byggnaden är 4-5 meter tjocka. Den fantastiska utsikten här uppe kan man ta sig till med långa trappor från Haga eller slingrande längs väg.
OrtGöteborg
Bastionen Carolus Rex.
Bastionen Carolux XI Rex från 1600-talet är den enda bevarade av totalt 13 bastioner som ingick i vallgraven runt Göteborg. Njut av utsikten och blicka över till Skansen Kronan.
OrtGöteborg
Röhsska museet.
Här visas allt från samtida design till tusentals år gammal kinesisk keramik. Tre Kinesiska salar, två 1700-tals salar och Röhsskas Formhistoria från 1851 till idag. Två stjärnor i Michelin Green Guide.
OrtGöteborg
Göteborgs naturhistoriska museum.
Upplev Jordens historia och livets utveckling. Här visas en gigantisk blåval, en uppstoppad afrikansk elefant och nordens samtliga fågelarter. Vidare ett dinosaurieskelett, fossilsamling och koraller.
OrtGöteborg
Masthuggskyrkan.
På Sjömanstornet finns minnesskyltar efter de 98 skepp och dess besättningar som förliste under första världskriget. 690 namn är ristade i sten fördelade per skepp.
OrtGöteborg
Kulturreservatet Gatenhielm
Detta område är ett av Göteborgs äldsta och bäst bevarade och visar hur staden såg ut på 1700-talet innan stora bränder härjade. 
OrtGöteborg