Hagakvarteren.


En verkligt charmig stadsdel strax sydväst om centrala Göteborg. Här finns många mysiga kaféer, restauranger och butiker. Arktiekturen är lite speciell och allt känns väldigt genuint,

  • Till start: 398,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Göteborg 
  • Avgift: Nej 


Haga

Namnet Haga kommer från de hagar som fanns här på 1600-talet. Det är en av stadens äldsta stadsdelar och är idag bilfri med butiker och kaféer. Vanligaste bebyggelse är de s k landshövdingehusen, byggda mellan 1870 och 1940 med bottenvåning i sten och två övre våningarna i trä.

Haga känns som en småstad i staden och här kan man botanisera bland butikerna och kanske ta en fika på Café Husaren för den tallriksstora kanelbullen Hagabullen. Strax intill Haga ligger Skansen Kronan som man tar sig upp till för den fina utsikten och för att syna befästningen.

Hagakvarteren.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Skansen Kronan
En förskansning från 1698 högt ovanför Haga. Väggarna på den fyra våningar höga byggnaden är 4-5 meter tjocka. Den fantastiska utsikten här uppe kan man ta sig till med långa trappor från Haga eller slingrande längs väg.
OrtGöteborg
Bastionen Carolus Rex.
Bastionen Carolux XI Rex från 1600-talet är den enda bevarade av totalt 13 bastioner som ingick i vallgraven runt Göteborg. Njut av utsikten och blicka över till Skansen Kronan.
OrtGöteborg
Slottskogen - parkpromenad...
En promenad som tar sin början vid Göteborgs naturhistoriska museum och vidare förbi Landskapsstugorna, Stora dammen, Barnens zoo, Slottsskogens våffelstuga och Utsiktstornet.
OrtArray
Kronhuset och Kronhusgårdarna.
Kronhuset är en av Göteborgs äldsta bevarade byggnader från 1660-talet. Kronhusbodarna intill är ett levande hantverkscentrum med choklad- och karamellfabrik, kafé och konsertlokal mm.
OrtGöteborg
Bengans
Legendarisk skivhandel som inte bara säljer bra musik utan är ett kafé med uteservering.
OrtGöteborg
Kulturreservatet Gatenhielm
Detta område är ett av Göteborgs äldsta och bäst bevarade och visar hur staden såg ut på 1700-talet innan stora bränder härjade. 
OrtGöteborg