Borås museum.


Ett friluftsmuseum där man får uppleva byggnader från tidigare sekel hittflyttat från olika delar av Sjuhäradsbygden samt intressanta utställningar om Borås. Gammeldags fika gör man i Kafé Gästgivaregården.

  • Till start: 348,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Borås 
  • Avgift: Nej 


Borås museum

Byggnaderna i Borås museum har flyttats hit från olika delar av Sjuhäradsbygden. Husen berättar om olika levnadssätt och byggnadstraditioner under de tidigare århundraden. I Friluftsparken finns den hitflyttade Ramnakyrkan med anor från 1690-talet.

Här finns även utställningar som beskriver Borås historia, hantverk men även folktro. Särskilt intressant är utställningen om Dannikekvinnan som är ett mossfynd från 1600-talet som för tankarna till Bockstensmannen.

Gammeldags fika kan man göra i Kafé Gästgivaregården.

Länkar

Borås museum.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Navet Science Center.
Här på det prisbelönta Navet får man tillsammans med engagerad och kunnig personal i interaktiva utställningar uppleva och experimentera teknik, människokroppen, vattnet, ljuset och universum.
OrtBorås
Vänga mosse.
Mossen har lätta vandringsleder på 4,7 km med ”häftig” spång över mossen men även en på 1,8 km till tillgänglighetsanpassad. Det finns ett rikt fågelliv och ett fågeltornet ger en utsikt över hela mossen.
OrtBorås
Vänga kvarn.
En bit ifrån Vänga mosses vandringsleder ligger Vänga Kvarn med kafé och bageri. Här kan man äta lättare mat, smörgåsar och fika. Allt är bakat med närodlade sädesslag som malts i kvarne i byggnaden. Även ett bruksmuseum.
OrtBorås
Torpa stenhus...
OrtTranemo
Alingsås
Sveriges fikastad nr 1. Mysig stad att flanera runt i och fika är ett måste. Nygrens café var årets fikaställe 2016 i White Guide.
OrtAllingsås
Nolhaga park och slott...
En härlig park i Alingsås med intressant historik. Lagom stor för att avnjutas på några timmar. Utsiktsberg, slott i italiensk renässansstil med slottsglasskafé, engelsk park, djurpark, naturreservat med fågetorn vid sjön Mjörn och våffelkafé och "Kongo".
OrtAlingsås