Borås museum.


Ett friluftsmuseum där man får uppleva byggnader från tidigare sekel hittflyttat från olika delar av Sjuhäradsbygden samt intressanta utställningar om Borås. Gammeldags fika gör man i Kafé Gästgivaregården.

  • Till start: 348,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Borås 
  • Avgift: Nej 


Borås museum

Byggnaderna i Borås museum har flyttats hit från olika delar av Sjuhäradsbygden. Husen berättar om olika levnadssätt och byggnadstraditioner under de tidigare århundraden. I Friluftsparken finns den hitflyttade Ramnakyrkan med anor från 1690-talet.

Här finns även utställningar som beskriver Borås historia, hantverk men även folktro. Särskilt intressant är utställningen om Dannikekvinnan som är ett mossfynd från 1600-talet som för tankarna till Bockstensmannen.

Gammeldags fika kan man göra i Kafé Gästgivaregården.

Länkar

Borås museum.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Torpa stenhus...
OrtTranemo
Alingsås
Sveriges fikastad nr 1. Mysig stad att flanera runt i och fika är ett måste. Nygrens café var årets fikaställe 2016 i White Guide.
OrtAllingsås
Nygrens Café Alingsås
I ett magasin med anor från 1700-talet ligger ett av kaféstaden Alingsås allra främsta kaféer. Allt bakas på plats och sommartid har man en fin innergård i denna pittoreska miljö. Luncher på vardagar.
OrtAlingsås
Nääs slott
Slottet med en av Skandinaviens mest kompletta orörda 1800-tals interiörer. Fin tavelsamling salongsmåleri. Slottsrestaurang och kafé. 
OrtLerum
Nolhaga park och slott...
En härlig park i Alingsås med intressant historik. Lagom stor för att avnjutas på några timmar. Utsiktsberg, slott i italiensk renässansstil med slottsglasskafé, engelsk park, djurpark, naturreservat med fågetorn vid sjön Mjörn och våffelkafé och "Kongo".
OrtAlingsås
Jonsereds trädgårdar
Ett verkligt toppenställe med 12 minuters pendel från Göteborg. Här finns fyra tematrädgårdar där en byts ut varje år och skapas av en "kändis". Trädgårdskafé som sig bör och fin utsikt över sjön Aspen ges om man rundar herrgårdsbyggnaden.
OrtPartille