Navet Science Center.


Här på det prisbelönta Navet får man tillsammans med engagerad och kunnig personal i interaktiva utställningar uppleva och experimentera teknik, människokroppen, vattnet, ljuset och universum.

  • Till start: 347,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Borås 
  • Avgift: Nej 


Kuben Navet Science Center

Navet Science Center är prisbelönt. Det beror kanske på att personalen brinner för kunskap ur ett spännande och personligt perspektiv. Vidare finns här många interaktiva utställningar som väcker kunskapstörst och tankar. Här vill man att alla sinnen skall aktiveras. Här finns experimen som ska ge nya idéer och kreativitet om alltifrån universum till ljus, vatten och människokroppen.

Navet Science Center.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Borås museum.
Ett friluftsmuseum där man får uppleva byggnader från tidigare sekel hittflyttat från olika delar av Sjuhäradsbygden samt intressanta utställningar om Borås. Gammeldags fika gör man i Kafé Gästgivaregården.
OrtBorås
Vänga mosse.
Mossen har lätta vandringsleder på 4,7 km med ”häftig” spång över mossen men även en på 1,8 km till tillgänglighetsanpassad. Det finns ett rikt fågelliv och ett fågeltornet ger en utsikt över hela mossen.
OrtBorås
Torpa stenhus...
OrtTranemo
Nygrens Café Alingsås
I ett magasin med anor från 1700-talet ligger ett av kaféstaden Alingsås allra främsta kaféer. Allt bakas på plats och sommartid har man en fin innergård i denna pittoreska miljö. Luncher på vardagar.
OrtAlingsås
Nolhaga park och slott...
En härlig park i Alingsås med intressant historik. Lagom stor för att avnjutas på några timmar. Utsiktsberg, slott i italiensk renässansstil med slottsglasskafé, engelsk park, djurpark, naturreservat med fågetorn vid sjön Mjörn och våffelkafé och "Kongo".
OrtAlingsås
Jonsereds trädgårdar
Ett verkligt toppenställe med 12 minuters pendel från Göteborg. Här finns fyra tematrädgårdar där en byts ut varje år och skapas av en "kändis". Trädgårdskafé som sig bör och fin utsikt över sjön Aspen ges om man rundar herrgårdsbyggnaden.
OrtPartille