Lilla Bommen, Läppstiftet.


Ett utsiktstorn som av Göteborgshumorn getts namnet Läppstiftet. En av stadens bästa utkiksplatser och en bra start för att få en översikt av staden.

  • Till start: 397,3 Km 
  • Stopp:
  • Avgift: Nej 


Lilla Bommen, Läppstiftet

Göteborgshumorn har döpt byggnaden till Läppstiftet för dess form. I byggnadens topp tar man sig för en smärre avgift och ser staden, Hisingen samt Göta älv mot havet och uppströms.

Hamnen har anor från 1640-talet och tidigare fanns bommar som blockerade vattenvägen för in- och utresor. Därav Lilla och Stora bommen (en bit söderom)

Lilla bommen är idag en gästhamn men även namnet på landområdet däromkring.

Lilla Bommen, Läppstiftet.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kronhuset och Kronhusgårdarna.
Kronhuset är en av Göteborgs äldsta bevarade byggnader från 1660-talet. Kronhusbodarna intill är ett levande hantverkscentrum med choklad- och karamellfabrik, kafé och konsertlokal mm.
OrtGöteborg
Göteborg inom Vallgraven
En promenad i Göteborgs äldsta delar med flera av de kändaste landmärkena.
OrtGöteborg
Trädgårdsföreningen...
I över 170 år har detta varit en blomstrande oas i staden och är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Tusentals rosor, grupper samt skogsplanteringar. Glaspalats med växter i medelhavsklimat.
OrtGöteborg
Röhsska museet.
Här visas allt från samtida design till tusentals år gammal kinesisk keramik. Tre Kinesiska salar, två 1700-tals salar och Röhsskas Formhistoria från 1851 till idag. Två stjärnor i Michelin Green Guide.
OrtGöteborg
Ramberget Hisingen
Ramberget är ett berg på Hisingen som överblickar de centrala delarna av Göteborg och Göta älvs utlopp. På berget ligger parken Keillers park med en utsiktsplats med nära 360 graders vy.
OrtGöteborg
Hagakvarteren.
En verkligt charmig stadsdel strax sydväst om centrala Göteborg. Här finns många mysiga kaféer, restauranger och butiker. Arktiekturen är lite speciell och allt känns väldigt genuint,
OrtGöteborg