Lilla Bommen, Läppstiftet.


Ett utsiktstorn som av Göteborgshumorn getts namnet Läppstiftet. En av stadens bästa utkiksplatser och en bra start för att få en översikt av staden.

  • Till start: 397,3 Km 
  • Stopp:
  • Avgift: Nej 


Lilla Bommen, Läppstiftet

Göteborgshumorn har döpt byggnaden till Läppstiftet för dess form. I byggnadens topp tar man sig för en smärre avgift och ser staden, Hisingen samt Göta älv mot havet och uppströms.

Hamnen har anor från 1640-talet och tidigare fanns bommar som blockerade vattenvägen för in- och utresor. Därav Lilla och Stora bommen (en bit söderom)

Lilla bommen är idag en gästhamn men även namnet på landområdet däromkring.

Lilla Bommen, Läppstiftet.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Trädgårdsföreningen...
I över 170 år har detta varit en blomstrande oas i staden och är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Tusentals rosor, grupper samt skogsplanteringar. Glaspalats med växter i medelhavsklimat.
OrtGöteborg
Skansen Lejonet.
Skansen Lejonet är en före detta försvarsanläggning från 1689 på Gullberget i centrala Göteborg som idag är en utsiktsplats och populär festlokal för bröllop och andra högtider.
OrtGöteborg
Feskekörka
Legendarisk fiskförsäljning i kyrkoliknande byggnad med försäljning och restaurang. Specialitet fisk.
OrtGöteborg
Röhsska museet.
Här visas allt från samtida design till tusentals år gammal kinesisk keramik. Tre Kinesiska salar, två 1700-tals salar och Röhsskas Formhistoria från 1851 till idag. Två stjärnor i Michelin Green Guide.
OrtGöteborg
Ramberget Hisingen
Ramberget är ett berg på Hisingen som överblickar de centrala delarna av Göteborg och Göta älvs utlopp. På berget ligger parken Keillers park med en utsiktsplats med nära 360 graders vy.
OrtGöteborg
Göteborgs konstmuseum
En av Europas främsta konstsamlingar med betydande nordiska och internationella verk. Carl Larsson, Bruno Liljefors, Edvard Munch, Picasso och Chagall m fl. Mycket bra museibutik.
OrtGöteborg