Göteborgs konstmuseum


En av Europas främsta konstsamlingar med betydande nordiska och internationella verk. Carl Larsson, Bruno Liljefors, Edvard Munch, Picasso och Chagall m fl. Mycket bra museibutik.

  • Till start: 397,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Göteborg 
  • Avgift: Ja 


Göteborgs konstmuseum

Detta är ett av Sveriges två eller tre bästa konstmuseer. Det har tre stjärnor i Michelin Green Guide.

På Göteborgs konstmuseum finns en av Europas främsta konstsamlingar med betydande nordiska och internationella verk. Carl Larsson, Bruno Liljefors, Edvard Munch, Picasso och Chagall mfl. De tidigaste verken är från 1400-talet. Flera av de svenska verken har hamnat på frimärken. En särskilt intressant del är Hjalmar Gabrielssons självporträttssamling.

Museet erbjuder även aktuella utställningar, familjeaktiviteter, föreläsningar, workshops och visningar.

I entrén ligger en restaurang och en välsorterad museibutik.

Läs mera
Göteborgs konstmuseum
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Trädgårdsföreningen...
I över 170 år har detta varit en blomstrande oas i staden och är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Tusentals rosor, grupper samt skogsplanteringar. Glaspalats med växter i medelhavsklimat.
OrtGöteborg
Feskekörka
Legendarisk fiskförsäljning i kyrkoliknande byggnad med försäljning och restaurang. Specialitet fisk.
OrtGöteborg
Skansen Kronan
En förskansning från 1698 högt ovanför Haga. Väggarna på den fyra våningar höga byggnaden är 4-5 meter tjocka. Den fantastiska utsikten här uppe kan man ta sig till med långa trappor från Haga eller slingrande längs väg.
OrtGöteborg
Kronhuset och Kronhusgårdarna.
Kronhuset är en av Göteborgs äldsta bevarade byggnader från 1660-talet. Kronhusbodarna intill är ett levande hantverkscentrum med choklad- och karamellfabrik, kafé och konsertlokal mm.
OrtGöteborg
Maritiman...
OrtGöteborg
Slottskogen - parkpromenad...
En promenad som tar sin början vid Göteborgs naturhistoriska museum och vidare förbi Landskapsstugorna, Stora dammen, Barnens zoo, Slottsskogens våffelstuga och Utsiktstornet.
OrtArray