Nääs slott


Slottet med en av Skandinaviens mest kompletta orörda 1800-tals interiörer. Fin tavelsamling salongsmåleri. Slottsrestaurang och kafé. 

  • Till start: 369,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lerum 
  • Avgift: Nej 


Nääs slott

Slottet har en av Skandinaviens mest kompletta orörda 1800-tals interiörer. Så ett besök här är som att kliva rakt in i 1800-talet för sedan den 6 maj 1898 då affärsmannen och mecenaten August Abrahamson dog har ingenting ändrats.

I slottet finns alla s k nystilar representerade i de minst sagt övermöblerade rummen. Tavelsamlingen är ett utsökt exempel på  1800-talets salongsmåleri.

I övrigt blev slottet världsberömt för sin slöjdlärarskola på 1800-talet.

Det gamla sädesmagasinet från 1830 talet inrymmer Nääs slottsrestaurang & kafé som erbjuder finfika och slottslunch.

Slottets interiör kan endast besökas under guidade turer.

Telefon: 0302-31849

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Alingsås
Sveriges fikastad nr 1. Mysig stad att flanera runt i och fika är ett måste. Nygrens café var årets fikaställe 2016 i White Guide.
OrtAllingsås
Nolhaga park och slott...
En härlig park i Alingsås med intressant historik. Lagom stor för att avnjutas på några timmar. Utsiktsberg, slott i italiensk renässansstil med slottsglasskafé, engelsk park, djurpark, naturreservat med fågetorn vid sjön Mjörn och våffelkafé och "Kongo".
OrtAlingsås
Jonsereds fabriker
Ett industrisamhälle från 1800-talets mitt med bostäder intill verkstäderna. Vacker brittiskt inspirerad arkitektur vid den ringlande Säveån. Inneölet Poppels har bryggeri här och driver även en restaurang.
OrtPartille
Kungälv till Marstrand
RUNDTUR. Med start i mäktiga Bohus fästning snirklar man förbi Kärna bokskog och vidare mot havsnära Tofta herrgård för att slutligen nå Marstrand.
OrtKungälv
Lilla Bommen, Läppstiftet.
Ett utsiktstorn som av Göteborgshumorn getts namnet Läppstiftet. En av stadens bästa utkiksplatser och en bra start för att få en översikt av staden.
OrtArray
Göteborgs konstmuseum
En av Europas främsta konstsamlingar med betydande nordiska och internationella verk. Carl Larsson, Bruno Liljefors, Edvard Munch, Picasso och Chagall m fl. Mycket bra museibutik.
OrtGöteborg