Nääs slott


Slottet med en av Skandinaviens mest kompletta orörda 1800-tals interiörer. Fin tavelsamling salongsmåleri. Slottsrestaurang och kafé. 

  • Till start: 369,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lerum 
  • Avgift: Nej 


Nääs slott

Slottet har en av Skandinaviens mest kompletta orörda 1800-tals interiörer. Så ett besök här är som att kliva rakt in i 1800-talet för sedan den 6 maj 1898 då affärsmannen och mecenaten August Abrahamson dog har ingenting ändrats.

I slottet finns alla s k nystilar representerade i de minst sagt övermöblerade rummen. Tavelsamlingen är ett utsökt exempel på  1800-talets salongsmåleri.

I övrigt blev slottet världsberömt för sin slöjdlärarskola på 1800-talet.

Det gamla sädesmagasinet från 1830 talet inrymmer Nääs slottsrestaurang & kafé som erbjuder finfika och slottslunch.

Slottets interiör kan endast besökas under guidade turer.

Telefon: 0302-31849

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nolhaga park och slott...
En härlig park i Alingsås med intressant historik. Lagom stor för att avnjutas på några timmar. Utsiktsberg, slott i italiensk renässansstil med slottsglasskafé, engelsk park, djurpark, naturreservat med fågetorn vid sjön Mjörn och våffelkafé och "Kongo".
OrtAlingsås
Bohus fästning
Besök borgen som belägrats 14 gånger men aldrig erövrats. Ett magnifikt läge över Göta och Nordre älv som strategiskt läge.  Ruiner återstår men en visning kan klä in fantasin i dess forna prakt.
OrtKungälv
Gunnebo slott.
Mölndalsbornas stolthet. Slottet med fantastisk park är egentligen en sommarvilla åt en förmögen Göteborgare som idag har blivit ett omåttligt populärt besöksmål.
OrtMölndal
Skansen Lejonet.
Skansen Lejonet är en före detta försvarsanläggning från 1689 på Gullberget i centrala Göteborg som idag är en utsiktsplats och populär festlokal för bröllop och andra högtider.
OrtGöteborg
Trädgårdsföreningen...
I över 170 år har detta varit en blomstrande oas i staden och är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Tusentals rosor, grupper samt skogsplanteringar. Glaspalats med växter i medelhavsklimat.
OrtGöteborg
Lilla Bommen, Läppstiftet.
Ett utsiktstorn som av Göteborgshumorn getts namnet Läppstiftet. En av stadens bästa utkiksplatser och en bra start för att få en översikt av staden.
OrtArray