Skansen Lejonet.


Skansen Lejonet är en före detta försvarsanläggning från 1689 på Gullberget i centrala Göteborg som idag är en utsiktsplats och populär festlokal för bröllop och andra högtider.

  • Till start: 396,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Göteborg 
  • Avgift: Nej 


Skansen Lejonet

Skansen Lejonet är en tidigare försvarsanläggning på Gullberget i centrala Göteborg som tågresenärer ser vid infarten till Centralstationen. 

 

På samma plats har det legat fortifikationer sedan 1300-talet och Skansen Lejonet invigdes 1689 av kung Karl XI år 1689. 

 

Idag drivs Skansen Lejonet av Götiska förbundet som är ett ordenssällskap. De erbjuder arrangemang som bröllop och födelsedagsfester i en unik miljö med utsikt över hela Göteborg. På Sveriges sex officiella salutdagar skjuter man salut från Skansen Lejonet.

Läs mera
Skansen Lejonet.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Slottskogen - parkpromenad...
En promenad som tar sin början vid Göteborgs naturhistoriska museum och vidare förbi Landskapsstugorna, Stora dammen, Barnens zoo, Slottsskogens våffelstuga och Utsiktstornet.
OrtArray
Sjöfartsmuseet Akvariet STÄNGT FÖR RENOVERING
Livet under, ovan och vid vattenytan. Akvariet visar levande djur och biologi samt kulturhistoria om sjöfarten i staden och på haven. Högteknologisk fartygssimulator.
OrtGöteborg
Nääs slott
Slottet med en av Skandinaviens mest kompletta orörda 1800-tals interiörer. Fin tavelsamling salongsmåleri. Slottsrestaurang och kafé. 
OrtLerum
Trollhätte kanal - slusstrapporna.
Att beskåda en slussning i dessa tre slusstrappor är en upplevelse. Även park med promenadvägar i mycket vacker miljö.
OrtTrollhättan
Saab Car Museum...
OrtTrollhättan
Vänersborgs museum
Sveriges äldsta museum som är byggt med syftet att vara just museum. En excentrisk affärsman ocb en upptäcksresande slår sig samman och skapar detta fina museum.  Fri entré.
OrtVänersborg