Skansen Lejonet.


Skansen Lejonet är en före detta försvarsanläggning från 1689 på Gullberget i centrala Göteborg som idag är en utsiktsplats och populär festlokal för bröllop och andra högtider.

  • Till start: 396,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Göteborg 
  • Avgift: Nej 


Skansen Lejonet

Skansen Lejonet är en tidigare försvarsanläggning på Gullberget i centrala Göteborg som tågresenärer ser vid infarten till Centralstationen. 

 

På samma plats har det legat fortifikationer sedan 1300-talet och Skansen Lejonet invigdes 1689 av kung Karl XI år 1689. 

 

Idag drivs Skansen Lejonet av Götiska förbundet som är ett ordenssällskap. De erbjuder arrangemang som bröllop och födelsedagsfester i en unik miljö med utsikt över hela Göteborg. På Sveriges sex officiella salutdagar skjuter man salut från Skansen Lejonet.

Läs mera
Skansen Lejonet.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Trädgårdsföreningen...
I över 170 år har detta varit en blomstrande oas i staden och är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Tusentals rosor, grupper samt skogsplanteringar. Glaspalats med växter i medelhavsklimat.
OrtGöteborg
Barken Viking
OrtGöteborg
Kronhuset och Kronhusgårdarna.
Kronhuset är en av Göteborgs äldsta bevarade byggnader från 1660-talet. Kronhusbodarna intill är ett levande hantverkscentrum med choklad- och karamellfabrik, kafé och konsertlokal mm.
OrtGöteborg
Röhsska museet.
Här visas allt från samtida design till tusentals år gammal kinesisk keramik. Tre Kinesiska salar, två 1700-tals salar och Röhsskas Formhistoria från 1851 till idag. Två stjärnor i Michelin Green Guide.
OrtGöteborg
Feskekörka
Legendarisk fiskförsäljning i kyrkoliknande byggnad med försäljning och restaurang. Specialitet fisk.
OrtGöteborg
Hagakvarteren.
En verkligt charmig stadsdel strax sydväst om centrala Göteborg. Här finns många mysiga kaféer, restauranger och butiker. Arktiekturen är lite speciell och allt känns väldigt genuint,
OrtGöteborg