Skansen Lejonet.


Skansen Lejonet är en före detta försvarsanläggning från 1689 på Gullberget i centrala Göteborg som idag är en utsiktsplats och populär festlokal för bröllop och andra högtider.

  • Till start: 396,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Göteborg 
  • Avgift: Nej 


Skansen Lejonet

Skansen Lejonet är en tidigare försvarsanläggning på Gullberget i centrala Göteborg som tågresenärer ser vid infarten till Centralstationen. 

 

På samma plats har det legat fortifikationer sedan 1300-talet och Skansen Lejonet invigdes 1689 av kung Karl XI år 1689. 

 

Idag drivs Skansen Lejonet av Götiska förbundet som är ett ordenssällskap. De erbjuder arrangemang som bröllop och födelsedagsfester i en unik miljö med utsikt över hela Göteborg. På Sveriges sex officiella salutdagar skjuter man salut från Skansen Lejonet.

Läs mera
Skansen Lejonet.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Lilla Bommen, Läppstiftet.
Ett utsiktstorn som av Göteborgshumorn getts namnet Läppstiftet. En av stadens bästa utkiksplatser och en bra start för att få en översikt av staden.
OrtArray
Maritiman...
OrtGöteborg
Göteborgs konstmuseum
En av Europas främsta konstsamlingar med betydande nordiska och internationella verk. Carl Larsson, Bruno Liljefors, Edvard Munch, Picasso och Chagall m fl. Mycket bra museibutik.
OrtGöteborg
Bastionen Carolus Rex.
Bastionen Carolux XI Rex från 1600-talet är den enda bevarade av totalt 13 bastioner som ingick i vallgraven runt Göteborg. Njut av utsikten och blicka över till Skansen Kronan.
OrtGöteborg
Hagakvarteren.
En verkligt charmig stadsdel strax sydväst om centrala Göteborg. Här finns många mysiga kaféer, restauranger och butiker. Arktiekturen är lite speciell och allt känns väldigt genuint,
OrtGöteborg
Skansen Kronan
En förskansning från 1698 högt ovanför Haga. Väggarna på den fyra våningar höga byggnaden är 4-5 meter tjocka. Den fantastiska utsikten här uppe kan man ta sig till med långa trappor från Haga eller slingrande längs väg.
OrtGöteborg