Lödöse museum


Ett museum med tonvikt på medeltiden för Sveriges första stad vid Göta älv och tjänade som exporthamn i väster långt för Göteborg.  Fri entré. Örtagård, kafé och butik.

  • Till start: 370,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lilla Edet 
  • Avgift: Nej 


Lödöse museum

Lödöse museum lägger tonvikten på arkeologiska fynd från medeltiden. Här finns även utställning om samtiden samt en prunkande örtagård, kafé och butik.

Lödöse ligger på platsen där en av medeltidens viktigaste städer låg. Här fanns en av landets viktigaste hamnar i över 500 år. Under medeltiden var Lödöse den första svenska staden vid Göta älv och landets enda import- och exporthamn i väster. Sammantaget gjorde detta att Lödöse var en av landets mest betydande handelsstäder

Staden kan ses om den medeltida föregångaren till Göteborg.

Fri entré.  Stängt måndagar.

Länkar

Lödöse museum
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Mariagården Stenungsund
Mariagården är ett byggnadsminne och byggdes på slutet av 1700-talet och är sommartid ett populärt trädgårdskafé.
OrtStenungsund
Gräfsnäs slottsruin och park...
Hit tar man sig med bil eller via museuijärnvägen från Anten. Slottet vars ruiner man kan beskåda är byggdes på 1550-talet och brann senast 1834. Vacker park, trädgårdskafé samt friluftsmuseum.
OrtAlingsås
Bohus fästning
Besök borgen som belägrats 14 gånger men aldrig erövrats. Ett magnifikt läge över Göta och Nordre älv som strategiskt läge.  Ruiner återstår men en visning kan klä in fantasin i dess forna prakt.
OrtKungälv
Gamla Rikstvåan...
Denna byggnadsminnesmärkta väg är en del av den gamla Riksväg 2, kallad Rikstvåan som, innan asfalten tog över, är byggd i gatsten. 
OrtLjungskile
Tjörn och Orust med båttur som final.
En trevlig tur rakt västerut från Stenungsund på Tjörn och Orust. Rutten avslutas i Tuvesvik varifrån båtar tar dig till de öarna populära Käringön och Gullholmen.
OrtOrust
Alingsås
Sveriges fikastad nr 1. Mysig stad att flanera runt i och fika är ett måste. Nygrens café var årets fikaställe 2016 i White Guide.
OrtAllingsås