Lödöse museum


Ett museum med tonvikt på medeltiden för Sveriges första stad vid Göta älv och tjänade som exporthamn i väster långt för Göteborg.  Fri entré. Örtagård, kafé och butik.

  • Till start: 370,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lilla Edet 
  • Avgift: Nej 


Lödöse museum

Lödöse museum lägger tonvikten på arkeologiska fynd från medeltiden. Här finns även utställning om samtiden samt en prunkande örtagård, kafé och butik.

Lödöse ligger på platsen där en av medeltidens viktigaste städer låg. Här fanns en av landets viktigaste hamnar i över 500 år. Under medeltiden var Lödöse den första svenska staden vid Göta älv och landets enda import- och exporthamn i väster. Sammantaget gjorde detta att Lödöse var en av landets mest betydande handelsstäder

Staden kan ses om den medeltida föregångaren till Göteborg.

Fri entré.  Stängt måndagar.

Länkar

Lödöse museum
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Gräfsnäs slottsruin och park...
Hit tar man sig med bil eller via museuijärnvägen från Anten. Slottet vars ruiner man kan beskåda är byggdes på 1550-talet och brann senast 1834. Vacker park, trädgårdskafé samt friluftsmuseum.
OrtAlingsås
Stenungsund till Klädesholmen
RUNDTUR. En resa på Tjörn som ringlar fram på vackra vägar mellan fiskelägen, ett otroligt utsiktsberg mm, eller båttur till Dyrön och Åstol.  Turen slutar vid Klädesholmen med en Bohusläns bästa sjökrogar Salt & Sill.
OrtTjörn
Hawaii – Stenungsöns badplats
En av Västkustens största badplatser. Den är populär för att den är i det närmsta komplett. Sandstrand, brygga, hopptorn och klippor mm. Kiosk, toalett och handikappvänlig. 
OrtStenungsund
Kungälv till Marstrand
RUNDTUR. Med start i mäktiga Bohus fästning snirklar man förbi Kärna bokskog och vidare mot havsnära Tofta herrgård för att slutligen nå Marstrand.
OrtKungälv
Lyckorna
En liten kurort vars bebyggelse från sent 1800 till 1920 ger Lyckorna dess prägel trots att kallbadhusen är rivna. Två restauranger av hög klass och trevliga promenadmöjligheter.
OrtUddevalla
Alingsås
Sveriges fikastad nr 1. Mysig stad att flanera runt i och fika är ett måste. Nygrens café var årets fikaställe 2016 i White Guide.
OrtAllingsås