Lyckorna


En liten kurort vars bebyggelse från sent 1800 till 1920 ger Lyckorna dess prägel trots att kallbadhusen är rivna. Två restauranger av hög klass och trevliga promenadmöjligheter.

  • Till start: 376,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Uddevalla 
  • Avgift: Nej 


Lyckorna

Lyckorna är den sist byggda kurorten på västkusten och ligger i Ljungskile. Det som är kvar från kurortsepoken är bostadshus uppförda från 1877 till 1920.

Idag är det exklusiv sommar och året-runt bebyggelse. Med det exklusiva klientelet följer det sig naturligt även man även har två bra krogar. Lyckorna brygga och Musselbaren där den senare är vasstrået vassare.

Är man här vid bryggan så rekommenderas en promenad längs vattnet till småbåtshamnen eller rent av till Ljungskile som ligger en knapp km ifrån.

Lyckorna
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Villa Sjötorp...
Villa Sjötorp är en sekelskiftesvilla som idag är ett privatägt hotell strax intill Lyckorna. Ägarinnan är släkt i nedstigande led till byggherren. Den rogivande tomten har gungor, klassiska trädgårdsmöbler och vilstolar.
OrtLjungskile
Bohusläns museum
Bohusläns historia visas i tre fasta delar. Den konstintresserade får en konsthall och den båtbitne får en båthall med allmoge och fritidsbåtar.  Museibutik och restaurang med lokala specialiteter.
OrtUddevalla
Mariagården Stenungsund
Mariagården är ett byggnadsminne och byggdes på slutet av 1700-talet och är sommartid ett populärt trädgårdskafé.
OrtStenungsund
Skåpesund utsikts- och rastplats.
En rastplats så nära vägen men med vacker utsikt över Skåpesundet som bildar gräns mellan Tjörn och Orust kan vara platsen för en picknick eller förarbyte.
OrtOrust
Stenungsund till Klädesholmen
RUNDTUR. En resa på Tjörn som ringlar fram på vackra vägar mellan fiskelägen, ett otroligt utsiktsberg mm, eller båttur till Dyrön och Åstol.  Turen slutar vid Klädesholmen med en Bohusläns bästa sjökrogar Salt & Sill.
OrtTjörn
Tjörn och Orust med båttur som final.
En trevlig tur rakt västerut från Stenungsund på Tjörn och Orust. Rutten avslutas i Tuvesvik varifrån båtar tar dig till de öarna populära Käringön och Gullholmen.
OrtOrust