Lyckorna


En liten kurort vars bebyggelse från sent 1800 till 1920 ger Lyckorna dess prägel trots att kallbadhusen är rivna. Två restauranger av hög klass och trevliga promenadmöjligheter.

  • Till start: 376,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Uddevalla 
  • Avgift: Nej 


Lyckorna

Lyckorna är den sist byggda kurorten på västkusten och ligger i Ljungskile. Det som är kvar från kurortsepoken är bostadshus uppförda från 1877 till 1920.

Idag är det exklusiv sommar och året-runt bebyggelse. Med det exklusiva klientelet följer det sig naturligt även man även har två bra krogar. Lyckorna brygga och Musselbaren där den senare är vasstrået vassare.

Är man här vid bryggan så rekommenderas en promenad längs vattnet till småbåtshamnen eller rent av till Ljungskile som ligger en knapp km ifrån.

Lyckorna
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Gustafsberg
Sveriges äldsta bad-och kurort med anor från 1700-talet. Välbevarad bebyggelse och park i vackert läge vid Byfjorden. Kafé och restaurang.  Varmbadhuset är idag vandrarhem men badstrand finns.
OrtUddevalla
Bohusläns museum
Bohusläns historia visas i tre fasta delar. Den konstintresserade får en konsthall och den båtbitne får en båthall med allmoge och fritidsbåtar.  Museibutik och restaurang med lokala specialiteter.
OrtUddevalla
Skåpesund utsikts- och rastplats.
En rastplats så nära vägen men med vacker utsikt över Skåpesundet som bildar gräns mellan Tjörn och Orust kan vara platsen för en picknick eller förarbyte.
OrtOrust
Stenungsund till Klädesholmen
RUNDTUR. En resa på Tjörn som ringlar fram på vackra vägar mellan fiskelägen, ett otroligt utsiktsberg mm, eller båttur till Dyrön och Åstol.  Turen slutar vid Klädesholmen med en Bohusläns bästa sjökrogar Salt & Sill.
OrtTjörn
Hawaii – Stenungsöns badplats
En av Västkustens största badplatser. Den är populär för att den är i det närmsta komplett. Sandstrand, brygga, hopptorn och klippor mm. Kiosk, toalett och handikappvänlig. 
OrtStenungsund
Dragsmarks kyrka och klosterruin
Detta kloster går tillbaka till tiden när Bohus län var norskt. Detta kloster som Barfotabröderna drev hade 141 gårdar som arrenderades ut på storhetstiden på 1300- och 1400-talen.
OrtUddevalla