Lyckorna


En liten kurort vars bebyggelse från sent 1800 till 1920 ger Lyckorna dess prägel trots att kallbadhusen är rivna. Två restauranger av hög klass och trevliga promenadmöjligheter.

  • Till start: 376,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Uddevalla 
  • Avgift: Nej 


Lyckorna

Lyckorna är den sist byggda kurorten på västkusten och ligger i Ljungskile. Det som är kvar från kurortsepoken är bostadshus uppförda från 1877 till 1920.

Idag är det exklusiv sommar och året-runt bebyggelse. Med det exklusiva klientelet följer det sig naturligt även man även har två bra krogar. Lyckorna brygga och Musselbaren där den senare är vasstrået vassare.

Är man här vid bryggan så rekommenderas en promenad längs vattnet till småbåtshamnen eller rent av till Ljungskile som ligger en knapp km ifrån.

Lyckorna
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Villa Sjötorp...
Villa Sjötorp är en sekelskiftesvilla som idag är ett privatägt hotell strax intill Lyckorna. Ägarinnan är släkt i nedstigande led till byggherren. Den rogivande tomten har gungor, klassiska trädgårdsmöbler och vilstolar.
OrtLjungskile
Uddevalla strandpromenad...
En mycket vacker promenad längs vattnet i Uddevalla. Med start vid Svenskholmen forsätter man på en spång längs berget och vidare förbi Sveriges äldsta badort Gustafsberg.
OrtUddevalla
Gustafsberg
Sveriges äldsta bad-och kurort med anor från 1700-talet. Välbevarad bebyggelse och park i vackert läge vid Byfjorden. Kafé och restaurang.  Varmbadhuset är idag vandrarhem men badstrand finns.
OrtUddevalla
Bohusläns museum
Bohusläns historia visas i tre fasta delar. Den konstintresserade får en konsthall och den båtbitne får en båthall med allmoge och fritidsbåtar.  Museibutik och restaurang med lokala specialiteter.
OrtUddevalla
Mariagården Stenungsund
Mariagården är ett byggnadsminne och byggdes på slutet av 1700-talet och är sommartid ett populärt trädgårdskafé.
OrtStenungsund
Dragsmarks kyrka och klosterruin
Detta kloster går tillbaka till tiden när Bohus län var norskt. Detta kloster som Barfotabröderna drev hade 141 gårdar som arrenderades ut på storhetstiden på 1300- och 1400-talen.
OrtUddevalla