Göteborgs botaniska trädgård


En av Europas största och främsta botaniska trädgårdar tillika ett av västsveriges mest populära besöksmål som belönats med två stjärnor i Michelin Green Guide.

  • Till start: 399,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Göteborg 
  • Avgift: Nej 


Göteborgs botaniska trädgård

En av Europas största och främsta botaniska trädgårdar tillika ett av västsveriges mest populära besöksmål belönat med två stjärnor i Michelin Green Guide.

Här finns c:a 16 000 arter i de olika växthusen och områden som Örtagården och Klippträdgården.

I växthusen finns bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer, det sällsynta Påsköträdet som är utdött i sin naturliga miljö samt köttätande växter.

Trädgården har öppet året om men butik och kafé se hemsida.

Länkar

Göteborgs botaniska trädgård
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Göteborgs naturhistoriska museum.
Upplev Jordens historia och livets utveckling. Här visas en gigantisk blåval, en uppstoppad afrikansk elefant och nordens samtliga fågelarter. Vidare ett dinosaurieskelett, fossilsamling och koraller.
OrtGöteborg
Slottskogen - parkpromenad...
En promenad som tar sin början vid Göteborgs naturhistoriska museum och vidare förbi Landskapsstugorna, Stora dammen, Barnens zoo, Slottsskogens våffelstuga och Utsiktstornet.
OrtArray
Slottsskogen...
En populär park i södra Göteborg. Texter under bearbetning.
OrtGöteborg
Hagakvarteren.
En verkligt charmig stadsdel strax sydväst om centrala Göteborg. Här finns många mysiga kaféer, restauranger och butiker. Arktiekturen är lite speciell och allt känns väldigt genuint,
OrtGöteborg
Feskekörka
Legendarisk fiskförsäljning i kyrkoliknande byggnad med försäljning och restaurang. Specialitet fisk.
OrtGöteborg
Bastionen Carolus Rex.
Bastionen Carolux XI Rex från 1600-talet är den enda bevarade av totalt 13 bastioner som ingick i vallgraven runt Göteborg. Njut av utsikten och blicka över till Skansen Kronan.
OrtGöteborg