Gunnebo slott.


Mölndalsbornas stolthet. Slottet med fantastisk park är egentligen en sommarvilla åt en förmögen Göteborgare som idag har blivit ett omåttligt populärt besöksmål.

  • Till start: 395,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Mölndal 
  • Avgift: Nej 


Gunnebo slott

Huvudbyggnad, inredning, möblemang samt trädgårdsanläggningen ritades av Göteborgs stadsarkitekt Carl Wilhelm Carlberg och är ett av norra Europas främsta exempel på en enhetlig 1700-talsanläggning med byggnader och trädgårdar.  Det byggdes som sommarbostad åt Göteborgsköpmannen John Hall ett populärt besöksmål och är inte ett slott i egentlig mening.

Vacker park för picknick och promenader där man även har musikuppträdanden. Butik, kaffehus och krog öppet dagligen året om. 

Ej att förväxla med bruksorten Gunnebo i nordöstra Småland och runt parken finns inga Gunnebostängsel.

Två stjärnor i Michelin Green Guide.

Länkar

Gunnebo slott.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Göteborgs botaniska trädgård
En av Europas största och främsta botaniska trädgårdar tillika ett av västsveriges mest populära besöksmål som belönats med två stjärnor i Michelin Green Guide.
OrtGöteborg
Trädgårdsföreningen...
I över 170 år har detta varit en blomstrande oas i staden och är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Tusentals rosor, grupper samt skogsplanteringar. Glaspalats med växter i medelhavsklimat.
OrtGöteborg
Göteborgs naturhistoriska museum.
Upplev Jordens historia och livets utveckling. Här visas en gigantisk blåval, en uppstoppad afrikansk elefant och nordens samtliga fågelarter. Vidare ett dinosaurieskelett, fossilsamling och koraller.
OrtGöteborg
Slottskogen - parkpromenad...
En promenad som tar sin början vid Göteborgs naturhistoriska museum och vidare förbi Landskapsstugorna, Stora dammen, Barnens zoo, Slottsskogens våffelstuga och Utsiktstornet.
OrtArray
Feskekörka
Legendarisk fiskförsäljning i kyrkoliknande byggnad med försäljning och restaurang. Specialitet fisk.
OrtGöteborg
Göteborg inom Vallgraven
En promenad i Göteborgs äldsta delar med flera av de kändaste landmärkena.
OrtGöteborg