Gunnebo slott.


Mölndalsbornas stolthet. Slottet med fantastisk park är egentligen en sommarvilla åt en förmögen Göteborgare som idag har blivit ett omåttligt populärt besöksmål.

  • Till start: 395,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Mölndal 
  • Avgift: Nej 


Gunnebo slott

Huvudbyggnad, inredning, möblemang samt trädgårdsanläggningen ritades av Göteborgs stadsarkitekt Carl Wilhelm Carlberg och är ett av norra Europas främsta exempel på en enhetlig 1700-talsanläggning med byggnader och trädgårdar.  Det byggdes som sommarbostad åt Göteborgsköpmannen John Hall ett populärt besöksmål och är inte ett slott i egentlig mening.

Vacker park för picknick och promenader där man även har musikuppträdanden. Butik, kaffehus och krog öppet dagligen året om. 

Ej att förväxla med bruksorten Gunnebo i nordöstra Småland och runt parken finns inga Gunnebostängsel.

Två stjärnor i Michelin Green Guide.

Länkar

Gunnebo slott.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Göteborgs konstmuseum
En av Europas främsta konstsamlingar med betydande nordiska och internationella verk. Carl Larsson, Bruno Liljefors, Edvard Munch, Picasso och Chagall m fl. Mycket bra museibutik.
OrtGöteborg
Röhsska museet.
Här visas allt från samtida design till tusentals år gammal kinesisk keramik. Tre Kinesiska salar, två 1700-tals salar och Röhsskas Formhistoria från 1851 till idag. Två stjärnor i Michelin Green Guide.
OrtGöteborg
Göteborgs botaniska trädgård
En av Europas största och främsta botaniska trädgårdar tillika ett av västsveriges mest populära besöksmål som belönats med två stjärnor i Michelin Green Guide.
OrtGöteborg
Trädgårdsföreningen...
I över 170 år har detta varit en blomstrande oas i staden och är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Tusentals rosor, grupper samt skogsplanteringar. Glaspalats med växter i medelhavsklimat.
OrtGöteborg
Hagakvarteren.
En verkligt charmig stadsdel strax sydväst om centrala Göteborg. Här finns många mysiga kaféer, restauranger och butiker. Arktiekturen är lite speciell och allt känns väldigt genuint,
OrtGöteborg
Göteborg inom Vallgraven
En promenad i Göteborgs äldsta delar med flera av de kändaste landmärkena.
OrtGöteborg