Stockholms län

Den här kategorin har det intressantaste i Stockholms län. Ett urval för dig som inte är här så ofta. Bor du här och kan stan och länet, hänvisar vi till Stockholms läns egen sektion. Sevärdheter i Stockholms län.

364 st
Sök nära
Sergels Torg 2, Stockholm Ändra
Uppdatera
Ort eller adress x

Ange startplats för sökningar och vägbeskrivninger

Stockholm city
PROMENAD En promenad i hjärtat av Stockholms centrala delar där makten och försvaret låg samlat. Det finns mycket att upptäcka utöver det som är utvalt här. Promenadstråk Stockholm.
OrtStockholm
Riddarholmen och Helgeandsholmen.
PROMENAD Kungliga begravningsplatser, adelspalats, ett gammalt och nytt riksdagshus och andra historiska och vackra byggnader som andas makt och svunna tider. Promenadstråk Stockholm.
OrtRiddarholmen
Strömparterren
En grönskande oas mitt i City med mycket att titta på i alla väderstreck. Lunchkaféet Kerstin & Britt lockar den sugne men annars är platsen perfekt för picknick.
OrtStockholm
Centralbadet
In och bada de luxe i badet eller ät något ute i trädgården. Perfekt att dra sig undan från Drottninggatans buller. Byggnadens jugendarkitektur är som ett gratismuseum i särklass. 
OrtNorrmalm
Skeppsholmen och Kastellholmen
PROMENAD  -   Från grandiosa Grand Hôtel går man vidare ut på Skeppsholmen och ”utsiktsfulla” Kastellholmen. Besök ett av flera museer eller se hur man bygger båtar. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtStockholm
Strandvägen till Galärvarvet och Beckholmen
PROMENAD -  En favorit bland såväl turister som stockholmare men Beckholmen är en doldis. En promenad med många upplevelser oavsett årstid eller tid på dagen. Promenadstråk i Stockholm. Fna platser i Stockholm, Fina ställen i Stockholm.
OrtÖstermalm
Stadshuset och Norr Mälarstrand.
PROMENAD -  Längs Norr Mälarstrand vid Riddarfjärden går en av de populäraste innerstadspromenaderna. Stadshuset, husbåtar, kaféer och rastplatser passeras. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm. Promenadstråk i Stockholm. 
OrtKungsholmen
Riddarholmen
En lagom stor holme att spankulera runt eller bara vara nån timme. Tidigare kallad Gråmunkeholmen då ön dominerades av ett kloster. Här har Sveriges riksdag legat och det är fullt av vackra adelspalats. Ingen bor längre på holmen.
OrtRiddarholmen
Norrmalm
PROMENAD - En riktig stadspromenad ska innehålla vackra husfasader och en kyrkogård. Unna dig en massage på Centralbadet eller bara njuta dess vackra innergård. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtNorrmalm
Stockholms stadshus.
Huvudstadens mest kända byggnad invigdes redan 1923. En guidad tur på 45 min ger dig insikt i byggnadens historia och dess speciella arkitektur.
OrtKungsholmen
Evert Taubes terrass - Riddarholmen
En vacker utsikt över Riddarfjärden, Stadshuset och Söders höjder. Taube (som staty) pekar mot sin bostad på Söder och sockeln i granit är från födelseön Vinga. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtRiddarholmen
Tegnerlunden
Parken är en populär oas med gräsytor och parkbänkar för den rosökande. Strindbergsstatyn drar till sig fotograferande turister annars är det lugnt här.
OrtNorrmalm
Gamla stan längs vattnet
PROMENAD - Gamla stan förknippas mycket med trånga gator och än trängre gränder. Här ser du stadsdelen längs vattnet och flera andra scenerier sedda från holmen. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtGamla stan
Armémuseum
Det är vårt krigiska förflutna som speglas i detta museum. På tre plan går man kronologiskt igenom Sveriges öden och äventyr i krig från vikingatid till dagens fredsbevarande styrkor och inleder med frågan ”Vad är krig?”.
OrtÖstermalm
Observatorielunden
Högst upp på Brunkebergsåsen byggdes Observatoriet för att få ren luft vid stjärnstudier. I och med det bevarades åsen som annars skulle blivit bortschaktad.
OrtVasastan
Söders höjder - Monteliusvägen och Skinnarviksberget
PROMENAD - En härlig promenad längs söders höjder som passerar två av innerstadens bästa utsiktsplatser, Monteliusvägen och Skinnarviksberget . På Skinnarviksberget får du ta med sittdynor men på Monteliusvägen finns rejäla bänkar att vila sig på. Fina platser i...
OrtSödermalm
Monteliusvägen
Monteliusvägen slingrar sig fram längs Mariaberget. Blicka ut över skeppen som ligger på svaj eller få svindel av de hisnande vyerna över Riddarfjärden.
OrtSödermalm
Stockholms stadsbibliotek
Gunnar Asplunds arkitektoniska mästerverk som man måste ta sig in ioch utforska insidan. Fri entré.  
OrtVasastan
Östermalms boulevarder.
PROMENAD - På breda boulevarder och förbi byggnader för stadens rika borgare från den tid när Ladugårdslandet blev Östermalm och på allvar blev en del av stadskärnan. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtStockholm
Södermalm - Hälsans stig
PROMENAD - Runt Söder med en massa fina sevärdheter, fik, restauranger och rastplatser längs vägen. Som alla Hälsans stig har den inte alltför krävande sträckning. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtSödermalm
Stockholms stadsmuseum.
Få en introduktion till Stockholms historia. Här finns flera parallella utställningar där man kan hoppa mellan århundraden från 1600-talet till 1950-talet.
OrtSödermalm
Södermalm östra - Katarina och Sofia
PROMENAD - En riktig höjdare! Gå i Bellmans och misstänkta häxors fotspår. Strosa över Mosebacke, kolla utsikten från Katarinahissen, Fjällgatan och Sofia kyrka. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtSödermalm
Historiska museet.
På museet finns föremål från bronsåldern, järnåldern och medeltiden och en fast utställning för just Vikingatiden. Upp till 18 år gratis.
OrtStockholm
Vasamuseet
Man behöver inte vara båtfantast för att uppskatta detta världens enda oskadade 1600-talsskepp, som tronar innanför museets väggar. 2011 var det 50 år sedan Vasaskeppet bärgades från havets botten utanför Beckholmen.
OrtDjurgården
Skinnarviksberget
Skönaste platsen för solnedgång i stan. Här samlas folk i alla åldrar klättrandes upp med klackarna i handen. Gott vin, baguette med favoritpålägg… njut!
OrtSödermalm
Mosebacke
På sommaren är Mosebacke ett av stans härligaste ställen. Njut av öl i plastglas, en bra konsert och blicka ut över Gamla Stan, holmarna och Djurgården.
OrtSödermalm
Nordiska museet
Sveriges största kulturhistoriska museum över de senaste 500 åren i landet en magnifik byggnad. Textilier, kläder och mode, möblerade rum, folkkonst, fotografier, smycken, glas och porslin.
OrtDjurgården
Djurgårdsbrunnsvikens soliga norra sida.
PROMENAD - Promenera denna sköna strand bland det vackra folket förbi museernas vackra byggnader med lite smakprov på föremål utanför. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtDjurgården
Djurgårdsbrunnsviken - Hälsans stig
PROMENAD - Gå längs några av stans mest kända vatten. Sevärdheter, natur, folk- och båtliv. Picknickplatser vimlar det av med korvkiosken vid Djurgårdsbrunn är toppen. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtDjurgården
Djurgårdsbrunnsviken längs Rosendal.
PROMENAD - Packa matsäcken eller fika på ett av flera caféer längs promenaden. Turen går längs vattnet med en avstickare till Rosendals slott och trädgård. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm. Promenadstråk i Stockholm.
OrtDjurgården
Mälarpaviljongen
Omåttligt populärt ställe på Norr mälarstrands vackraste del med en stor del av krogen ute på en pråm på vattnet. Har öppet april till september.
OrtKungsholmen
S:t Eriksplan till Karlbergs strand och slott.
PROMENAD- Vill du leka officer och gentleman förbi slottet där officerare utbildas, ta en glass, ta en paus i solen eller kanske ett dopp – då är turen något för dig. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.  
OrtVasastan
Liljevalchs konsthall
Ta på dig kulturkoftan och se svensk och internationell konst. I en av Stockholms vackraste utställningsmiljöer visas minst fyra stora utställningar om året.
OrtDjurgården
Fotografiska museet
Här visas de allra bästa fotoutställningarna. Vackra bilder och nästan lika vacker utsikt från restaurangen som blivit utsedd till världens bästa museirestaurang. Även kurser och utbildningar. 
OrtSödermalm
Blå porten
Blå porten var på 1600-talet en ingång till kungens jaktmarker. Nu finns här ett café med en av stans bästa uteserveringar. Perfekt avslut på en promenad.
OrtDjurgården
Vanadislunden
En av Stockholms största parker och här flockas man för picknick och solbad under sommaren i det frodiga gräset. Utsikten över takåsarna är magnifik.
OrtVasastan
Sibirien, Röda Bergen och Birkastan.
PROMENAD - Med start på en av innerstans högsta punkter ser man området framför sig och andra riktmärken. Glass-, korv- och fikaställen av högsta klass på vägen.
OrtVasastan
Fjällgatans utsiktsplats
Stockholms finaste vy? Högt över Stadsgårdsleden ses Gamla Stan, Skeppsholmen, Kastellholmen och Djurgården. Ett besök här är värt en utflykt i sig.
OrtSödermalm
Flickorna Helin - Skånska gruvan.
Kritikerrosat med all rätt. Vällagat och nyttiga ”onyttigheter”. En stor uteterrass med utsikt över Djurgårdskanalen och vintertid eldas i öppna spisen.
OrtDjurgården
Djurgårdsstaden och Beckholmen.
PROMENAD - Vad finns bakom Grönan? Jo en exklusiv stadsdel som anknyter till Bellman och att detta varit flottans mark. Ett bra fik och krog i toppklass passeras. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtDjurgården




Ämnen