Djurgårdsbrunnsvikens soliga norra sida.


PROMENAD - Promenera denna sköna strand bland det vackra folket förbi museernas vackra byggnader med lite smakprov på föremål utanför. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.

  • Till start: 1,7 Km 
  • Stopp: 10 
  • Ort: Djurgården 
  • Avgift: Ja 


Djurgårdsbrunnsvikens soliga norra sida.
Stor karta
Sevärdhet 1 av 10

KMK Café

Populärt kafé i en härlig miljö i det som tidigare var bensinmack för bilar och båtar. KMK Café ligger i anslutning till Djurgårdshamnen som är Kungliga Motorbåt Klubbens huvudhamn. Har man varit här en gång blir det lätt en vana att återkomma.

Länkar

Nobelparken

Trädkramarens eldorado - här hittar du nämligen de flesta av Sveriges vilda trädslag. Namnet kommer sig av att man i början av 1900-talet ville upprätta ett institut för att hylla Alfred som tillverkade krut här i krokarna, men de planerna rann ut i sanden.

Diplomatstaden

Pampigt värre! Dessa exklusiva villor byggdes på 1910-talet. De ritades av välkända arkitekter och fungerade på den tiden som privatbostäder åt de förmögna, som Electrolux grundare Axel Wenner-Gren och häradshövdingen Knut Tillberg. Idag domineras området av ambassader och konsulat.

Villa Källhagen

Här kan du äta och bo gott. Värdshusrörelse har funnits i området i flera hundra år. Trähuset Röda Stugan i trädgården har rötter från 1700-talet, medan huvudbyggnaden är från 1990.

Sjöhistoriska museet

Strosa runt bland intressanta vrakfynd och båtmodeller. Man har vissa basutställningar men det pågår alltid en rad parallella utställningar under begränsad tid. Byggnaden i nationalromantisk stil är ritad av arkitekt Ragnar Östberg och invigdes i maj 1938.

Här kan man bland annat se utställningar om sjömanstatueringar, svenska marinens och kustbevakningen på uppdrag i Afrikas horn, handelsfartygens historia, en stor samling krigsfartygsmodeller samt flera miniutställningar. Mest imponerande är ändå utställningen av Gustav IIIs fartyg Amphion.

Sjöhistoriska museet är öppet tisdag till söndag. Fri entré.

Djurgårdsbrunnsvägen 24, Stockholm
Tel: 08-519 549 20

Läs mera

Tekniska museet

Lek och lär dig samtidigt hur världen egentligen fungerar på Sveriges största tekniska museum. Ett verkligt engagerande museum som fokuserar på att förklara och väcka nyfikenheten hos gammal som ung. Museet är uppdelat i avdelningar som tex Kommunikation & IT, Rymden, Energi och miljö osv så alla hittar säkert något område som väcker intresse. På museets Nördcafé kan du vissa onsdagar lyssna på en entusiastisk tekniknörd.

Det mest fascinerande är nog ändå Cino4 som är bio i fyra dimensioner. Filmerna är 30 minuter långa och förutom filmens två dimensioner lägger man till vindpustar och dofter.

Öppettider
Vardagar  kl 10 – 17
Onsdagar kl 10 – 20 (fri entré från kl 17)
Lör–sön & röda dagar kl 11 – 17

Stängt
Midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen är museet stängt.

Adress: Tekniska museet, Museivägen 7, Stockholm
Tel vxl: 08-450 56 00

Läs mera

Etnografiska museet

Få en inblick i hur det är att vara människa i vår föränderliga tid. Mycket lärorikt men även fantastiskt vackra föremål som inspirerar. Byggnaden ritades av Jan Gezelius och Gunnar Mattson, invigdes 1981 och vann direkt ett fint arkitekturpris. Är ett av fyra Världskulturmuseer tillsammans med Världskulturmuseet i Göteborg, Ostasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm.

Museet har 200.000 föremål från Japan, Kina, Korea, Sydostasien, Oceanien, Syd- och Nordamerika samt Afrika.

Fri entré

Djurgårdsbrunnsvägen 34,  STOCKHOLM
Tel: 010-456 12 00

Länkar

Båthuset Stockholms roddförening

Det här båthuset uppfördes i samband med Olympiaden 1912 och ritades av arkitekten Sigurd Lewerentz. Som material användes bland annat överblivet virke från just Olympiaden och man kan än idag se sittplatsnumren på sina ställen.

Djurgårdsbrunn

Fram med matsäcken och slå dig ner på närmsta lediga gräsyta – eller ät en bit mat på anrika Djurgårdsbrunns Wärdshus. På 1700-talet fanns här en vattenkurort och Wärdshuset liksom Apotekshuset är från den tiden. En av stans bästa korvkiosker ligger här med korvar från en liten fabrik i Bromma.

Djurgårdskanalen

Gässen - liksom fritidsbåtar och promenadsugna - stortrivs vid den här slingrande kanalen som grävdes på uppdrag av Karl XIV Johan år 1834.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Djurgårdsbrunnsviken längs Rosendal.
PROMENAD - Packa matsäcken eller fika på ett av flera caféer längs promenaden. Turen går längs vattnet med en avstickare till Rosendals slott och trädgård. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm. Promenadstråk i Stockholm.
OrtDjurgården
Lejonslätten
Inramningen runt denna park är bästa möjliga. Djurgårdsbrunnsviken åt ena hållet och lummigt buskage åt andra.  Här slappar man bort timmar utan att blinka. En av Djurgårdens populäraste picknickparker.
OrtDjurgården
Nordiska museet
Sveriges största kulturhistoriska museum över de senaste 500 åren i landet en magnifik byggnad. Textilier, kläder och mode, möblerade rum, folkkonst, fotografier, smycken, glas och porslin.
OrtDjurgården
Villa Godthem.
Klassisk svensk mat i en sanslöst vacker ute- och innemiljö. Med rätter som Biff Rydberg, Plankstek och Pepparstek behövs inga längre förklaringar.
OrtDjurgården
Biologiska museet
I en ateljéliknande byggnad med enbart dagsljus som ljuskälla visas här uppstoppade djur i verklighetstrogna miljöer från den nordiska djurvärlden.
OrtDjurgården
Blå porten
Blå porten var på 1600-talet en ingång till kungens jaktmarker. Nu finns här ett café med en av stans bästa uteserveringar. Perfekt avslut på en promenad.
OrtDjurgården