Ekebyhovs slott.


Slottet är en herrgårdsbyggnad i trä med anor från 1670-talet. Barockträdgården är fantastisk och intill finns den kända boksskogen och en äppelgenbank. 
Lunch vardagar och söndagskafé sommartid.

Resa med SL:
T-Centralen grön linje 17/18/19 till Brommaplan.
Buss 176/177 till Ekebyhov därefter promenad c:a 10 min till slottet
Totalt c:a 50 min varav till Brommaplan 20 min.

  • Till start: 15,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Ekerö 
  • Avgift: Nej 


Ekebyhovs slott

Ekebyhovs slott är en herrgårdsbyggnad i trä med anor från 1670-talet. På platsen har flera gårdar och slott legat genom åren.  Det nuvarande träslottet uppfördes 1673 av fältmarskalk Carl Gustaf Wrangel trots att det fortfarande fanns ett stenslott här. Troligtvis var träbyggnaden bättre anpassat för boende. I slottsparken finns en bokskog som man med fördel tar en rogivande promenad i.

Ekebyhovs slott är en herrgårdsbyggnad i trä med anor från 1670-talet. På platsen har flera gårdar och slott legat genom åren. Det nuvarande träslottet uppfördes 1673 av fältmarskalk Carl Gustaf Wrangel trots att det fortfarande fanns ett stenslott på platsen. Troligtvis var träbyggnaden bättre anpassad för boende.

I slottsparken finns en bokskog som man med fördel tar en rogivande promenad i. En fruktträdgård har alltid funnits på slottet men nu finns speciell äppelgenbank här med många arter.

Slottet ligger centralt på Ekerö, nära Ekerö centrum. 

Läs mera

Länkar

Ekebyhovs slott.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...