Kuggörarna och Kuggörarnas kapell...


Ute på Hornslandet, halvön sydost om Hudiksvall, ligger det från sjöväderrapporterna berömda Kuggören. Sagolikt vackert läge med kapellet och en labyrint som toppar. Kombinera gärna med Hölicks fiskeläge.

Avstånd från E4 c:a 30 min 27 km

  • Till start: 265,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Hudiksvall 
  • Avgift: Nej 


Kuggörarna och Kuggörarnas kapell

Att besöka Kuggörarna är en fantastiskt natur- och kulturupplevelse. 

Kuggörarna är ett fiskeläge som även kallas Kuggören vilket det är känt för från väderleksrapporter eftersom det finns en väderstation ute på halvön. Halvön ligger högt uppe på en höjdsträckning med stora klapperstensfält.

Idag finns ett fåtal yrkesverksamma fiskare men desto flera fritidsfiskare. På Kuggörarna finns ett trettiotal tätt liggande fritidshus med sjöbodar och bryggor. Fisk kan köpas direkt från de tre yrkesverksamma fiskarna.

Kuggörarnas kapell är från 1778 och man kan gå in i kapellet.

Vidare finns en labyrint som är svårdaterad men de äldsta stenlabyrinterna är från 1300-talet.

Läs mera
Kuggörarna och Kuggörarnas kapell...
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Hölicks fiskeläge och havsresort.
Längst ut på Hornslandet utanför Hudiksvall ligger fiskeläget som blivit en populär semesterort med bad och naturupplevelser. Höllicks havsresort en bit ifrån är en av landets modernaste stugbyar med krog och bad. Kombinera gärna med Kuggörarna på nordöstra Hornslandet. ...
OrtHudikvsvall
Hölick fiskeläge...
Detta är ett utvalt besöksmål. Texter och bilder under arbete. 
OrtHudiksvall
Strömmingsundet...
Den lilla hamndelen med fiskebodar på ömse sidor om har blivit Hudiksvalls landmärke. Sommartid är det samlingsplats för folket med krogar och bodar.
OrtHudiksvall
Stocka och Rönnskärs fiskeläge...
Vid Stocka gästhamn kan man parkera bilen vid restaurangen och vandra ut på Rönnskärs fiskeläge. Husen där ligger sammantryckta på läsidan men ut mot havet finns klippor och öppet hav. Avstånd från E4 c:a 19 min 19 km
OrtNordanstig
Borka Brygga - restaurang och museum.
En verkligt härlig plats vid ett fiskeläge. När ångbåtar gick här så hade man en väntsal vilken idag inrymmer en krog. Litet fiskemuseum och en utsiktsplats ett par hundra meter ifrån är plus. Avstånd från E4 c:a 8 min 5 km  
OrtHudiksvall
Kustvägen norrut stora rundan...
En rundtur som följer vad som benämns Kustvägen. Med början i Mellanfjäden i Nordanstig passeras fiskelägen, bruk, flera bra badstränder och krogar slutligen ett industriminne utanför Sundsvall.
OrtHudiksvall