Lökebergs hällristning.


Efter en c:a en km lång vandring når man en av Sveriges märkligaste och intressantaste hällristningar. Det är också en av de största med bland annat 150 inristade skepp. 

  • Till start: 384,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Munkedal 
  • Avgift: Nej 


Lökebergs hällristning

Den magnifika hällristningen vid Lökeberg är inte bara en av Sveriges största utan även en av landets mest intressanta och märkligaste hällristningar. Här vimlar det av bilder på ristningen och många motiv är ovanliga. Särskilt ett stort träd samt en den stora mängden fotsulor brukar lyftas fram.

På c:a 30x10 meters yta hittar man människofigurer, olika fyrfotadjur, fotsulor, ett granliknade kors samt skålgropar samt 150 skepp och lite diverse figurer.

Lökebergs hällristning.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Gårviks badplats.
Denna badplats är majestätiskt skyddad av höga klippor. En kort promenad leder till en utsiktsplats på ett gammalt vårdkaseberg. Bryggor, hopptorn, sandstrand, toa och dusch.  
OrtMunkedal
Munkedals museijärnväg...
Denna museijärnväg drivs av några entusiaster som sommartid kör turister ned till Munkedals hamn.
OrtMunkedal
Brastad hällristning - Skomakaren
Mitt i detta religiösa centrum från yngre bronsålder vimlar av hällristningar. Detta är den mest kända ristningen kallad Skomakaren vilken man på senare tid tror är en föregångare till järnålderns Tor.
OrtLysekil
Nordens ark
Djurpark med syfte att rädda utrotningshotade djur. Varg, snöleopard och amurtiger är några men även svenska lantraser beskådas under en promenadslinga. Ett av Bohusläns populäraste besöksmål.
OrtSotenäs
Bovallstrand
Badholmarna i Bovallstrand lockar för att bada på längden och på stränder och bryggor.  Eller så beskåda bryggorna och fiskelägets bebyggelse och vandra längs vattnet söderut.
OrtSotenäs
Dragsmarks kyrka och klosterruin
Detta kloster går tillbaka till tiden när Bohus län var norskt. Detta kloster som Barfotabröderna drev hade 141 gårdar som arrenderades ut på storhetstiden på 1300- och 1400-talen.
OrtUddevalla