Lökebergs hällristning.


Efter en c:a en km lång vandring når man en av Sveriges märkligaste och intressantaste hällristningar. Det är också en av de största med bland annat 150 inristade skepp. 

  • Till start: 384,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Munkedal 
  • Avgift: Nej 


Lökebergs hällristning

Den magnifika hällristningen vid Lökeberg är inte bara en av Sveriges största utan även en av landets mest intressanta och märkligaste hällristningar. Här vimlar det av bilder på ristningen och många motiv är ovanliga. Särskilt ett stort träd samt en den stora mängden fotsulor brukar lyftas fram.

På c:a 30x10 meters yta hittar man människofigurer, olika fyrfotadjur, fotsulor, ett granliknade kors samt skålgropar samt 150 skepp och lite diverse figurer.

Lökebergs hällristning.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Saltkällan.
Ett mysigt bad med gräsmattor och sandstrand samt ett populärt kafé. Vattnet är Saltkällefjorden som är en förgrening av Gullmarsfjorden. Brygga, hopptorn och minigolf.
OrtMunkedal
Gamla bruket Munkedal...
Bruket med anor från 1500-talet lade om från järn till att fokusera på pappersframställning. Vid platsen för det gamla bruket finns några äldre byggnader. Våffelstuga i juli. 
OrtMunkedal
Munkedals herrgård...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt fler bilder till bildspel.
OrtMunkedal
Nordens ark
Djurpark med syfte att rädda utrotningshotade djur. Varg, snöleopard och amurtiger är några men även svenska lantraser beskådas under en promenadslinga. Ett av Bohusläns populäraste besöksmål.
OrtSotenäs
Gerlesborg konstskola och kulturcentra
Den erkänt högklassiga konstskolan har även konstutställningar och kafé. Belägen i en vacker och inspirerande miljö nära Bovallstrand. Har även en filial i Stockholm.
OrtTanum
Bovallstrand
Badholmarna i Bovallstrand lockar för att bada på längden och på stränder och bryggor.  Eller så beskåda bryggorna och fiskelägets bebyggelse och vandra längs vattnet söderut.
OrtSotenäs