Lökebergs hällristning.


Efter en c:a en km lång vandring når man en av Sveriges märkligaste och intressantaste hällristningar. Det är också en av de största med bland annat 150 inristade skepp. 

  • Till start: 384,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Munkedal 
  • Avgift: Nej 


Lökebergs hällristning

Den magnifika hällristningen vid Lökeberg är inte bara en av Sveriges största utan även en av landets mest intressanta och märkligaste hällristningar. Här vimlar det av bilder på ristningen och många motiv är ovanliga. Särskilt ett stort träd samt en den stora mängden fotsulor brukar lyftas fram.

På c:a 30x10 meters yta hittar man människofigurer, olika fyrfotadjur, fotsulor, ett granliknade kors samt skålgropar samt 150 skepp och lite diverse figurer.

Lökebergs hällristning.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Gårviks badplats.
Denna badplats är majestätiskt skyddad av höga klippor. En kort promenad leder till en utsiktsplats på ett gammalt vårdkaseberg. Bryggor, hopptorn, sandstrand, toa och dusch.  
OrtMunkedal
Torreby slott.
Torreby står omnämnt redan 1307. Det här slottet uppfördes dock först 1887 med pengar man förtjänat på trävaruexport till Spanien. Här golfar man och äter gott.
OrtMunkedal
Saltkällan.
Ett mysigt bad med gräsmattor och sandstrand samt ett populärt kafé. Vattnet är Saltkällefjorden som är en förgrening av Gullmarsfjorden. Brygga, hopptorn och minigolf.
OrtMunkedal
Brastad hällristning - Skomakaren
Mitt i detta religiösa centrum från yngre bronsålder vimlar av hällristningar. Detta är den mest kända ristningen kallad Skomakaren vilken man på senare tid tror är en föregångare till järnålderns Tor.
OrtLysekil
Gerlesborg konstskola och kulturcentra
Den erkänt högklassiga konstskolan har även konstutställningar och kafé. Belägen i en vacker och inspirerande miljö nära Bovallstrand. Har även en filial i Stockholm.
OrtTanum
Bovallstrand
Badholmarna i Bovallstrand lockar för att bada på längden och på stränder och bryggor.  Eller så beskåda bryggorna och fiskelägets bebyggelse och vandra längs vattnet söderut.
OrtSotenäs