Nynäshamn - Hälsans stig


En naturskön slinga med småstadskänslan hängandes i luften. Här kan du blicka ut över havshorisonten och ta en titt på båtarna i hamnen. OBS! Promenad utritad men sevärdheter är under arbete.
 
Du kommer under denna sex kilometer långa promenad att få se både vattentorn och badplatser, bland annat Nickstabadet. Under vägen finns det dessutom ett antal ställen att stanna på för en god kopp kaffe eller en bit mat.

  • Till start: 48,2 Km 
  • Längd: 5,9 km 
  • Stopp:
  • Ort: Nynäshamn 
  • Avgift: Nej 


Sevärdheter under turen

1. Nynäshamn 2. Nickstabadet
Nynäshamn - Hälsans stig
Stor karta
Sevärdhet 1 av 2

Nynäshamn

Ortens hjärta hittar du i hamnen. Sitt på havstrappan med en lokal kall öl eller smaska på rökta räkor från rökeriet. Att promenera på vackra Strandvägen är ett måste för den som vill se havet på nära håll. Den som vill tillbringa tid i vattnet har man flera badplatser att välja på. Nickstabadet är mycket omtyckt och har vattenrutschbana.

Vi har skapat två promenader som går längs havet. Båda passerar Trehörningen med utsiktstornet och Nynäs Havsbad och vänder sen tillbaka den längre fortsätter förbi Luddes stuga och den leder ända längs Strandvägen till Lövängens vandrarhem och fik.

Korta promenaden:  Nynäs korta promenad till Trehörningen
Långa promenaden: Nynäshamn Strandvägen till Lövhagen.

Läs mera

Nickstabadet

Badplats med camping, servering, stuguthyrning, vandrarhem och vattenrutschbana. Här finns mängder av aktiviteter. Guidade kajakturer, båtuthyrning, trubaduraftnar. Vattenrutschbanan passar bra när du legat stilla i solen för länge och har tre nedfarter där den längsta är 170 m lång. På lördagar är det discoåkning där man mellan 16-18 åker så mycket man vill i vattenrutschbanan till musik. Ett åk 10 kr, 6 åk 40 kr.

Det är ofta varmt i vattnet här och mycket folk från campingen och lokalbefolkning.

Länkar

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nynäshamn - en nära havet upplevelse.
GUIDE - Pendeln stannar ett stenkast från en nära-havet upplevelse. Gå runt bland bodarna i hamnen eller strandpromenaden mot ön Trehörningen och utsiktstornet.
OrtNynäshamn
Från Nynäshamn via Mörkö till Ytterjärna
Den här bilturen bjuder på vackra vyer, slingrande vägar och en passage med vägfärja. För den som har lust finns flera sevärdheter och restauranger att stanna till vid men några är utsatta just för att de kan beskådas från bilen.
OrtSödertälje
Nynäshamn
Pendeln stannar ett stenkast från en nära-havet upplevelse. Gå runt bland bodarna i hamnen eller strandpromenaden mot ön Trehörningen och utsiktstornet.
OrtNynäshamn
Nynäshamn - Strandvägen till Lövhagen.
Strandvägens utsikt är oslagbar längs vägen som löper jämte vattnet. I naturreservatet finns otaliga klippor och flera stränder för bad och picknick. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtNynäshamn
Nynäs Rökeri & Fiskbutik
Fiskbutiken på Nynäs Rökeri är öppen året runt och erbjuder ett brett urval av havets läckerheter i gammeldags miljö. Färsk och rökt fisk, räkor, lax, inlagd sill och strömming. Det finns även en servering med öl- och vinrättigheter.
OrtNynäshamn
Nord/Sydlinjen hela linjen Nynäshamn - Arholma
Nord/Sydlinjen är den fantastiska båtlinje som går mellan Arholma i norr till Nynäshamn i söder (eller vice versa). 
OrtNynäshamn