Pålsjöbaden.


Ett kallbadhus med bastubad, solbad och dopp i havet. Skilda nakenbad med bastu. Inglasat kafé i mitten av badhuset med makalös utsikt.

  • Till start: 484,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Helsingborg 
  • Avgift: Nej 


Pålsjöbaden

Pålsjöbaden benämndes först ”det Follinska badhuset”, eftersom det uppförts av familjen Follin. Badet var inte direkt ensamt i området – det fanns flera privata badbryggor och hytter vid den här tiden, men Pålsjöbaden är den enda som står kvar idag. 1912 blev kallbadhuset tillgängligt för allmänheten. Ett kallbadhus får ta emot en del stryk från både vind och hav, och 2013 var det dags att montera ner hela Pålsjöbaden, ge det nya pålar och sätta upp det igen.

 

På Pålsjöbaden finns det en herravdelning och en damavdelning, samt en familjebastu vid bestämda tider.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Pålsjö slott...
Högt över Pålsjöbaden i Helsingborg ligger Pålsjö slott med anor från 1400-talet. Fin park att strosa runt i och missa inte avenbokallén bort mot Öresund som leder till härlig utsikt över sundet.
OrtHelsingborg
Kärnan
Kärnan var del av en långt större borg som fanns här på medeltiden som ses i Helsingborgs vapen. Bra start med utsikten när Helsingborg ska utforskas. Tornet har en gratis del men övre delen har entréavgift. 
OrtHelsingborg
Fredriksdals trädgårdar
Blev rikskänt för svenskar genom dess friluftsteater med Nils Poppe och Eva Rydberg men har mycket annat att erbjuda. Här möts man av ett Skåne i miniatyr. Staden, herrgården, bondgården, skog och ängar.
OrtHelsingborg
Helsingborg till Mölle och Kullaberg.
En utflykt norrut från Helsingborg med stopp i Sofiero, Höganäs, Viken, Krapperup, Mölle för att avsluta på Kullaberg.
OrtHöganäs
Sofiero
Slottet som kung Gustav VI Adolf skänkte bort har blomsterprakt i hans anda. Utsikten mot Öresund och Kronborgs slott, ravinen med 10 000 rhododendronbuskar och en riktigt bra restaurang med utsikt är toppar. Fri entré.
OrtHelsingborg
Ramlösa
För en topplista är detta en given bubblare. Här dracks det brunn från sent 1700-tal för tillresta gäster och på 1890-talet kom man på idén att buteljera och sälja vattnet. Vackra byggnader och rogivande parker. 
OrtHelsingborg