Rovögerns fiskeläge.


Rovögerns fiskeläge lockar många besökare för den populära fiskerestaurangen Kvarkenfisk som är säsongsöppen. Platsen är besöksvärd året om med dess mäktiga utsikt mot Kvarken och fina bostäder på piren i fiskebodstil de luxe.

  • Till start: 507,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Umeå 
  • Avgift: Nej 


Rovögerns fiskeläge

Rovärgerns fiskeläge har både gammal och ny bebyggelse. Det är ett av de äldsta och anrikaste fiskelägena längs Norrlandskusten och varit fiskehamn sen urminnes tider. Så mycket som tjugo aktiva båtlag har förekommit som fiskade främst strömming och lax.

Många kommer hit för att njuta av fiskekrogen Kvarkenfisk goda mat med tillagning av hög klass. Strömming, sill och aborre. Man sitter inne i lä för havsvinden eller ute på den stora bryggan. Här finns en helikopterplatta dit gäster till restaurangen ibland tar sig direkt från Umeå flygplats.

Längs den stora piren som är trevlig att vandra ut på har det byggts exklusiva boenden som ser ut som sjöbodar.

Läs mera
Rovögerns fiskeläge.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Umeälvens delta naturreservat - Stora Tuvan...
Naturreservatet nås från flera håll. Här tar man sig med hängbro och på en tillgänglighetsanpassad ramp ut på ön Stora Tuvan i Österfjärden.
OrtUmeå
Västerbottens museum och Gammlia...
Ett museum för alla om kulturhistoria, konst, textil och foto. Missa inte världens ädsta skida. Intill ligger Gammlia med byggnader som speglar det gamla Sverige med kyrka, skola, bondgård och typiska samevisten.
OrtUmeå
Robertsfors...
OrtRobertsfors
Järnäsklubb...
Klubb betyder havsudde och här ligger känd väderstation och lotsplats. Efter kort vandring genom tallskog når man härliga klippor med picknickplatser. På Kafé Lotsen fikar man och äter gott.
OrtNordmaling
Vindelforsarnas naturreservat.
Vindelälven är en av fyra stora nationalälvar som inte har några vattenkraftverk. Forsarna är som mäktigast här i mitten av juni. Flera strövområden, exempelvis Broarna runt 4,9 km. Sommartid kafé och konsthall. Avstånd från Umeå c:a 55 min, 58 km
OrtVindeln
Grundsunda hembygdsgård...
Ett friluftsmuseum med hopsamlade byggnader ala Skansen men mer lokalt än förebilden. Många föremål ger ett extra djup i upplevelsen. Våfflor med hjortonsylt på kaféet får man inte missa.
OrtÖrnsköldsvik