Skanörs havsbad och Badhytten.


Badet som är känt för de kulörta badstugorna men framförallt för den nära en mil långa stranden med dess fina och kritvita sand. I hamnen intill finns fiskaffär och fiskrökeri med serveringar nybyggda Badhytten med strandliv av mer modernt snitt.

  • Till start: 537,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Skanör 
  • Avgift: Nej 


Skanörs havsbad

Längst ut till väster i Flommens naturreservat ligger denna en mil långa strand. Stranden är känd för sin fina sand, breda stränder och långgrunda vatten. Badande bevakas av Falsterbonäsets livräddare.

De pittoreska badhytterna är strandens signum och de syns långt ifrån över de sanka betesängarna mellan samhället och stranden.

I hamnen intill finns fiskaffär och fiskrökeri, båda med servering.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Skanör och Falsterbo
Här fanns medeltida befästningar och fiskebyar som idag utvecklats till två exklusiva semesterorter. Pittoresk bebyggelse, historiska lämningar, vackra vyer över strandängar och hav samt badstränder i världsklass.
OrtSkanör
Ljungskogen-Ljunghusens strandbad.
En badstrand med intilliggande naturreservat på Falsterbonäset mellan Höllviken och Skanör.
OrtVellinge
Bärnstensmuseet...
Bärnsten är förstenad koda främst från barrträd och äldre än 20 miljonerår. Inte sällan är insekter inkapslade. Längs Östersjöns södra stränder finns mycket bärnsten och här finns en fin samling.
OrtVellinge
Klagshamn.
Klagshamn och Klagshamns udde har en småbåtshamn, ett naturreservat och ett strand- och bryggbad. Här finns även en fiskehamn där man kan köpa och äta fisk.
OrtMalmö
Öresundsbrons utsiktsplats...
Här kommer man bron närmast och vandrar man längs stranden kan man fotografera bron från alla möjliga vinklar. Fin strand med badbrygga och rastplats. 
OrtMalmö
Trelleborg...
En liten stadsguide för Trelleborg. Texter under arbete.
OrtTrelleborg