Karlfeldtsgården Sångs


Sångs skapades av nobelpristagaren och skalden Erik Axel Karlfeldt på 1920-talet. Guidad visning av den artrika trädgården med lusthus och lustgård samt skaldens arbetsrum.

  • Till start: 233,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Leksand 
  • Avgift: Ja 


Karlfeldtsgården Sångs

Gården Sångs skapades på 1920-talet av nobelpristagaren och skalden Erik Axel Karlfeldt. Här kan man gå en guidad visning av den artrika trädgården med lusthus och lustgård samt besöka skaldens arbetsrum.

Entré med trädgårdsvandring, bildspel och guidning av skaldens arbetsrum 100 kr (ungdom 60 kr).
Entré för trädgårdsvandring och bildspel 60 kr (ungdom 30 kr).

Guidade visningar tisdag, torsdag och lördag kl 13, 14 och 14.45. Poesivandringar torsdagar i juli kl 17.00. Speciella barnvandring. Hund är välkommen i koppel

Gruppbesök kan bokas från maj till september.

Adress: Sjugare Bygattu 22, Leksand 

Karlfeldtsgården Sångs
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Holens gammelgård
Hembygdsgården Holen skapades av konstnären och hembygdsvårdaren Gustaf Ankarcrona åren 1910 - 1911. Den besökande får se Ankarcronas arbetsrum och ateljé med ett urval av hans rikhaltiga samling av folkkonstföremål. 
OrtTällberg
Utsikter och vattenfall från Tällberg till Gesunda...
En höjdare i dubbel bemärkelse. Här tar man sig runt bland utsiktsplatser, vattenfall och naturupplevelser kring Siljan i Dalarna.
OrtLeksand
Tällberg
Sveriges hotelltätaste by med 8 hotell. Otroligt vackert läge vid Siljan med mycket att uppleva.
OrtTällberg
Utsiktstornet Vidablick
Utsiktstornet Vidablick är 28 meter högt och ligger på Hedsåsberget på en höjd av 352 meter över havet. Tornet invigdes i slutet av 1800- talet av Gustaf Adolf sedermera kung Gustav VI.
OrtRättvik
Siljan runt
Ett besök i Dalarna är inte komplett utan att ha sett Siljan. Här rundar vi hela sjön och får flera härliga upplevelser uppradade. 
OrtLeksand
Långbryggan Rättvik
Långbryggan är 628 m lång och byggdes år 1895 som angöringsplats för ångaren "S/S Rättvik", som gick i trafik på Siljan 1895 till 1950-talet. Dagens version är nyrenoverad sedan 1992.
OrtArray