Apelviken


Ett av Västkustens bästa stränder. Ett strandliv som når höga höjder under högsäsongen. Smidigt biltåg från Varberg hit.

  • Till start: 422,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Varberg 
  • Avgift: Nej 


Apelviken

Tre kilometer söder om Varbergs centrum breder Apelviken ut sig med sin underbara sandstrand och böljande sanddynor som för tankarna till sydligare breddgrader. Hit åker man för att bada under den stekande solen eller surfa en blåsig dag, eller äta en mysig middag med utsikt över havet; det finns alltid en anledning att vara i Apelviken.

Längs den svenska västkusten finns det många fina ställen att besöka men få har så mycket att erbjuda som Apelviken. Oavsett väder, året runt, hittar du alltid något att göra. Men vi ska inte sticka under stol med att just sommaren är högtid för viken. För den morgonpigga erbjuder Apelviken en skön promenad i sanden i sällskap av bara några få joggare, några som rastar hunden och en och annan som tar ut sin SUP-bräda i vattnet. Blåser det sydväst eller väst rullar fina vågor in i viken och du får möjligheten att surfa, oavsett om det är kite, vindsurf eller vågsurf som är din favoritsport. Apelviken är känd som ett mekka för surfing.

Under dagen ökar sakta men säkert antalet besökare och en fin sommardag sjuder det av liv i Apelviken. Här kan du spela fotboll, volleyboll, ta ett skönt dopp eller bara slappna av på en solstol. Så småningom vaknar också utbudet av restauranger till liv. Från Kusthotellet vid Kåsa-stranden, Lilla Apelviken, Solviken och Nisses Bodega i norr till &Olles längst söderut. 

Följer du stranden så hittar du massor av ställen som erbjuder skönt häng och det mesta i mat- och dryckesväg, från lokalproducerat hos Brittas, vällagat hos John’s, mat och musik hos Majas till färgglada rätter med surfinspiration hos Surfer’s Saloon.

Till Apelviken med Strandtåget
Strandtåget har i många år tagit resenärerna tur och retur från Societén inne i Varberg, längs strandpromenaden, till Apelvikens norra del vid restaurang Solviken. I år förlänger man turen och kommer att köra ända ner till södra delen av Apelviken och vänder vid restaurang & Olles. Hop on-hop off!

Text Visit Varberg

Läs mera
Apelviken
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Svedinos bil och flygmuseum
På 50-talet och framåt trollade Svedino, som han kallade sig, ihop pengarna vilka la grunden till hans flyg- och bil inköp. En imponerande samling en oansenlig byggnad men udda detaljen är det halva jetplanet som sticker ut från fasaden.
OrtFalkenberg
Smålandsstenar - domarringar och hembygdsmuseum...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtGislaved
Sjöfartsmuseet Akvariet STÄNGT FÖR RENOVERING
Livet under, ovan och vid vattenytan. Akvariet visar levande djur och biologi samt kulturhistoria om sjöfarten i staden och på haven. Högteknologisk fartygssimulator.
OrtGöteborg
Hovs hallar naturreservat, hotell och restaurang.
Längst västerut på Bjärehalvön ligger denna fantastiska plats med en högplatå ovan havet. Njut av en fantastisk utsikt eller ta en tuff vandring i kuperad terräng. Hotellet har spa och prisvärd restaurang med 5-stjärnigt läge. 
OrtBåstad
Torekov.
Här frotterar sig Stockholmare i frottémorgonrockar på mornarnas bageripromenad. En pittoreskt f d fiskeby med flera bra krogar. Här avgår även färjan till Ven.
OrtBåstad
Italienska vägen
Enligt många en av Sveriges vackraste vägsträckor med böljande landskap och utsikt mot Kattegatt. Platserna man passerar längs vägen är riktiga pärlor. Båstad, Norrvikens trädgårdar, en scenisk rasplats samt Hovs hallar och Torekov.
OrtBåstad