Apelviken


  • Till start: 422,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Varberg 
  • Avgift: Nej 
Laddar..
Stor karta

Ett av Västkustens bästa stränder. Ett strandliv som når höga höjder under högsäsongen. Smidigt biltåg från Varberg hit.

Apelviken

Tre kilometer söder om Varbergs centrum breder Apelviken ut sig med sin underbara sandstrand och böljande sanddynor som för tankarna till sydligare breddgrader. Hit åker man för att bada under den stekande solen eller surfa en blåsig dag, eller äta en mysig middag med utsikt över havet; det finns alltid en anledning att vara i Apelviken.

Längs den svenska västkusten finns det många fina ställen att besöka men få har så mycket att erbjuda som Apelviken. Oavsett väder, året runt, hittar du alltid något att göra. Men vi ska inte sticka under stol med att just sommaren är högtid för viken. För den morgonpigga erbjuder Apelviken en skön promenad i sanden i sällskap av bara några få joggare, några som rastar hunden och en och annan som tar ut sin SUP-bräda i vattnet. Blåser det sydväst eller väst rullar fina vågor in i viken och du får möjligheten att surfa, oavsett om det är kite, vindsurf eller vågsurf som är din favoritsport. Apelviken är känd som ett mekka för surfing.

Under dagen ökar sakta men säkert antalet besökare och en fin sommardag sjuder det av liv i Apelviken. Här kan du spela fotboll, volleyboll, ta ett skönt dopp eller bara slappna av på en solstol. Så småningom vaknar också utbudet av restauranger till liv. Från Kusthotellet vid Kåsa-stranden, Lilla Apelviken, Solviken och Nisses Bodega i norr till &Olles längst söderut. 

Följer du stranden så hittar du massor av ställen som erbjuder skönt häng och det mesta i mat- och dryckesväg, från lokalproducerat hos Brittas, vällagat hos John’s, mat och musik hos Majas till färgglada rätter med surfinspiration hos Surfer’s Saloon.

Till Apelviken med Strandtåget
Strandtåget har i många år tagit resenärerna tur och retur från Societén inne i Varberg, längs strandpromenaden, till Apelvikens norra del vid restaurang Solviken. I år förlänger man turen och kommer att köra ända ner till södra delen av Apelviken och vänder vid restaurang & Olles. Hop on-hop off!

Text Visit Varberg

Läs mera
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...