Bällstaviken


En tur som få stockholmare känner till. Passera längs vattnet vid ett mycket lyckat nybygge och ta en avstickare till fantastiska Marabouparken. Här går även tvärbanans senaste sträckning mot Alvik.

  • Till start: 6,5 Km 
  • Längd: 3,4 km 
  • Stopp:
  • Ort: Sundbyberg 
  • Avgift: Nej 


Bällstaviken
Stor karta
Sevärdhet 1 av 4

Mariehälls herrgård

Beundra herrgården från 1700-talet som idag består av bostadsrätter. Passa även på att njuta av utsikten över Bällstaån.

Marabouparken

Funkisparken med sina många skulpturer byggdes ursprungligen som rekreationsområde för chokladfabrikens personal, men har alltid varit öppen för allmänheten. De har olika menyer beroende på säsong. Höst/Vinter eller Vår/Sommar.

Löfströmsvägen 8 Sundbyberg
Tel: 08-29 45 90

Länkar

Bällstavikens strandpromenad

Längs Bällstaviken kan man promenera precis vid vattnet på trädäck nedanför de nybyggda bostäderna i detta omtyckta område. Längre norrut ligger båtar förtöjda och två hamnar en för motorbåtar och en för segelbåtar finns på varsin sida.

Pripps bryggeri (köpcentrum)

Handla billig utflyktsproviant på City Gross, som tidigare huserade Pripps bryggeri.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Marabouparken
Funkisparken med sina många skulpturer byggdes ursprungligen som rekreationsområde för chokladfabrikens personal, men har alltid varit öppen för allmänheten. Gratis guidning utgår sön kl 14 i maj-okt från Marabou konsthall, som huserar i det gamla kakaolaboratoriet.
OrtSundbyberg
Jungfrudansens utsiktsplats
Från den här utsiktplatsen ser du bland annat de nybyggda delarna på Kungsholmen och Minneberg.
OrtSolna
Regissörsvillan
En finkrog innanför Filmstadens grindar i en villa på Ingemar Bermans torg. Prisbelönt mat serveras på vita dukar eller på ute under kastanjeträden.
OrtRåsunda
Café Båthuset
Vackert beläget vid Ulvsundasjön serveras enklare måltider och fika. Öppet oftast tis-sö 10-17. Stor brygga för soldyrkare och mysig marin inredning "inombords".
OrtHuvudsta
Augustendals fritidspark och 4H-gård
Änkesätet vid Huvudsta gård från 1850-talet används idag som bas för parklek i Solna kommuns regi. Lekpark, 4H-gård, café och gräsplan för bollspel.
OrtHuvudsta
Traneberg till Alvik
En tur runt Traneberg, området som gett namn åt bron mot Kungsholmen. 450 meter lång var den på sin tid världens längsta brobåge gjuten i betong.
OrtBromma