Bjärka Säby gamla och nya slott


Två slott ett stenkast i från varandra i Östgötska Eklandskapet vid sjön Stora Rängen. Det äldre kan beskådas på håll men det nyare har kafé inne och ute och strosvänlig park.

  • Till start: 178,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Linköping 
  • Avgift: Nej 


Laddar..
Stor karta
Sevärdhet 1 av 2

Bjärka-Säby gamla slottet

Länkar

Bjärka-Säby nya slott

Bjärka-Säby nya slott är en slottsbyggnad i barockstil med säteritak som uppfördes på 1790-talet men interiören har däremot karaktär av sent 1700-tal. Byggherre var ägaren till det gamla slottet mitt över vägen drygt 200 meter ifrån, Germund Ludvig Cederhielm och arkitekt var Fredrik Magnus Piper

Nya slottet är omgivet av en engelsk park och det finns gott om riktigt stora och gamla ekar.

Hit skall man ta sig om man vill fika i vacker park- och slottsmiljö. Ett slottscafé öppet för allmänheten finns i slottets lokaler och det har en stor uteplats sommartid med sjöutsikt.

Slottet ägs av Pingstkyrkan och är tillgängligt för besök och visningar anordnas. 

Läs mera

Länkar

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Rimforsa hamn - Kinda kanal...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtKinda
Linköping
Stor stad men med en sevärd stadskärna man betar av på några timmar. Rik historia där domkyrka och slott. Trädgårdsföreningens stora park och den vackra ån är värt besöket. Kanske en av landets bästa cykelstäder.
OrtLinköping
Linköpings Slotts- & Domkyrkomuseum...
Ett museum inrymt i tre våningar i ett av tornen till landets äldsta profana byggnad. Vandra även runt slottet med slottsträdgården som kan beskådas utanför staket.
OrtLinköping
Gamla Linköping
Gammal stad men uppförd på 1940-talet genom flytt av hus från stadskärnan samt några andra orter. Istället för att bara riva blev de bevarade. Detta är en av Sveriges bästa friluftsmuséer. Fri entré.
OrtLinköping
Flygvapenmuseum
Utan vidare ett av landets bästa museum alla kategorier. Man lyckas verkligen anpassa för alla åldrar och de lyckas väcka lite tankar. Bonus figurer av den flygintresserade Döderhultarn.
OrtLinköping
Forsaströms järnbruk...
OrtÅtvidaberg