Bohusläns museum


Bohusläns historia visas i tre fasta delar. Den konstintresserade får en konsthall och den båtbitne får en båthall med allmoge och fritidsbåtar.  Museibutik och restaurang med lokala specialiteter.

  • Till start: 369,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Uddevalla 
  • Avgift: Nej 


Bohusläns museum

På Bäveåns kaj i Uddevalla ligger Bohusläns museum.  De fasta utställningarna är Konsthallen för samtidskonst, Båthall med både allmogebåtar och fritidsbåtar samt de mycket lärorika utställningarna Kustland, Gränsland och Uddevalla genom tiderna.

Museibutiken satsar på lokalt konsthantverk, Bohusstickning och svenskt hantverk. Restaurang och kafé Kajkanten satsar på lokalt och kravodlat. Traditionell husmanskost eller varför inte prova landskapsspecialiteten äggost?

Fri entré och öppet 364 dagar om året.

Länkar

Bohusläns museum
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Lyckorna
En liten kurort vars bebyggelse från sent 1800 till 1920 ger Lyckorna dess prägel trots att kallbadhusen är rivna. Två restauranger av hög klass och trevliga promenadmöjligheter.
OrtUddevalla
Gamla Rikstvåan...
Denna byggnadsminnesmärkta väg är en del av den gamla Riksväg 2, kallad Rikstvåan som, innan asfalten tog över, är byggd i gatsten. 
OrtLjungskile
Munkedals museijärnväg...
Denna museijärnväg drivs av några entusiaster som sommartid kör turister ned till Munkedals hamn.
OrtMunkedal
Gårviks badplats.
Denna badplats är majestätiskt skyddad av höga klippor. En kort promenad leder till en utsiktsplats på ett gammalt vårdkaseberg. Bryggor, hopptorn, sandstrand, toa och dusch.  
OrtMunkedal
Lökebergs hällristning.
Efter en c:a en km lång vandring når man en av Sveriges märkligaste och intressantaste hällristningar. Det är också en av de största med bland annat 150 inristade skepp. 
OrtMunkedal
Gamla bruket Munkedal...
Bruket med anor från 1500-talet lade om från järn till att fokusera på pappersframställning. Vid platsen för det gamla bruket finns några äldre byggnader. Våffelstuga i juli. 
OrtMunkedal