Dalslands konstmuseum


En bit ifrån Håverudviadukten ligger konstmuseet som inriktar sig på mötet mellan och naturen och det konstnärliga utrycket där materialen är centrala. Stor variation i uttryck och tekniker.

  • Till start: 327,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Mellerud 
  • Avgift: Nej 


Dalslands konstmuseum

Om man besökt Akvedukten i Håverud har man bara 5 minuter hit.  Vackert beläget i gammal bruksmiljö men är en modern museibyggnaden, byggd efter ekologiska principer med naturmaterial som väl smälter in i omgivningen.

Museet som öppnade 1995 har en permanent en fin samling Dalslandsföremål och konst samt tre olika rum för tillfälliga utställningar. Tolv utställningar från mars till december. Man beskriver inriktningen ”materialbaserad konst med fokus på mötet mellan naturen och det konstnärliga uttrycket. Med en stor variation i uttryck och tekniker.”

Vid besöket kan man njuta av utsikten över sjön Övre Upperudshöljen som leder bort till Håverud i parken eller på museicaféets glasveranda.

Fri entré.

 

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Skålleruds kyrka
Utsedd till Sveriges vackraste kyrka 2004 vilket är stort med tanke på att finns 3700 i landet. Kyrkan är mycket vackert belägen och har ett svart tak i skiffer från orten. Men det är främst kyrkans inredning som är i särklass.
OrtMellerud
Snäcke slusstation.
Slussen har en nivåskillnad på hela tre meter på en enkelsluss vilket gör en slussning spektakulär att uppleva. Slussen är en del av Snäcke Kanal och sammanbinder sjön Östebosjön med sjön Ånimmen.
OrtMellerud
Köpmannebro slusstation
Här börjar Dalslands kanal och det är inte bara den första utan även den största slussen som förbinder Vänern med Svanefjorden. Här säljs läsk och glass och så passa på att ta en svalkande paus.
OrtMellerud
Vackra Dalsland.
När man ända bara måste ta sig till Håverudsviadukten kan man väl fortsätta till några pärlor som Baldersnäs herrgård, några hällristningar, ett naturreservat och ett hembygdsmuseum.
OrtMellerud
Sörknattens naturreservat
Här bör man förbereda sig på en ganska lång men inte så krävande promenad. Förbi stora ljunghedar och över vackra skiftningar i berget kommer man till slut upp på en bedårande högplatå som belöning.
OrtÅmål
Högsbyns Hällristningar
Dalslands största fornminne med 2 500 figurer fördelade på över 300 hällar. Runt det vackert belägna hällristningsområdet från bronsåldern ledsagas man av informationsskyltar. Utmärkt för picknick.
OrtBengtsfors