Eldtomta café


Något så ovanligt som ett vägfik långt från närmsta större ort som har året-runt öppet. Efter kaffet kan man promenera ned till småbåtshamnen vid viken och bara vara.

  • Till start: 31,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Botkyrka 
  • Avgift: Nej 


Eldtomta café

Åretruntöppet kafé som även serverar enklare lunchrätter. Vacker väg hit och omgivning med en närliggande havsvik som man raskt kan promenera till.

Vill man ha lite kulturellt till kaffet kan man titta på vad olika konstnärer hängt upp på väggarna eller kika på keramik och glas som görs i det inre rummet på caféet.

Det finns en stor altan med gott om plats där det är skönt att sitta och koppla av på sommaren och inomhus finns plats för ett 30-tal personer.

Eldtomta Café
Eldtomta 5 Grödinge
Tel 08-530 260 09

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Klockargårdens Våffleri...
Intill Grödinge kyrka från 1300-talet ligger Klockargårdens våffleri där det tidigare låg en kyrkskola. Våfflorna är matiga eller sötsmaskiga.
OrtBotkyrka
Engsholms slott
Slott har funnits här sen 1300-talet då Magnus Ladulås söner levde här. Slottsherren blev senare avrättad i Stockholms blodbad Är det därför det spökar?Dagens slottsbyggnad är betydligt yngre från sent 1800-tal.
OrtSödertälje
Skansholmens sjökrog och bistro.
En sommaröppen sjökrog på norra Mörkö mycket vackert belägen med vatten åt två håll vid Skanssundets färjeläge. Stor uteservering vid den egna bryggan.
OrtMörkö
Café Rosenhill
Ett smått legendariskt fik som 2009 utsågs till Sveriges bästa café. Vackert läge, bra service och klassiskt kafésortiment. Specialitet rågsmörgåsar.
OrtBotkyrka
Kulturhuset i Ytterjärna.
I detta magnifika hus ryms teater, café, restaurang, kontor mm. Ät eller fika ekologiskt, biodymaniskt och lokalt. Vegetariska lunchbuffén är mycket populär.
OrtJärna
Utflyktsvägen mellan Ytterjärna och Trosa.
RUNDTUR: Vägen kallas Utflyktsvägen och på denna tur finns massor att se. Med start i Saltå kafé i Ytterjärna slingrar resan fram ned mot Trosa och Trosa havsbad.
OrtTrosa