Engeltofta


Anrik 1800-tals herrgård med, hotell, restaurang och sandstrand vid Gävlebukten. Engeltofta är en plats utöver det vanliga.

Avstånd från E4 c:a: 10 min 10 km

  • Till start: 159,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gävle 
  • Avgift: Nej 


Engeltofta

Anrik 1800-tals herrgård med sandstrand cirka tio minuter från Gävle Centrum. Engeltofta är en plats för dig som önskar något utöver det vanliga.

Här kan du äta en god lunch eller middag, bada vid den fina stranden eller bo på Engeltoftas pensionat i annexbyggnaden intill. Fri parkering och bra bussförbindelser. Båtbrygga, lekplats, minigolfbana finns på tomten.

Begränsade öppettider för restaurangen kvällstid under vinterhalvåret.

Telefonnummer   +46 26-99660
Adress: Bönavägen 118, Gävle            

Text Visit Gävle

Länkar

Engeltofta
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Rullsand
Ett helt fantastiskt havsbad i Älvkarleby kommun i norra Uppland. Stora sandstränder och öppet hav.
OrtÄlvkarleby
Älvkarleby.
Detta populära turistmål präglas helt av vatten. Här övade militären sig att bygga broar över vattendrag, man fiskar lax och man utvinner elektricitet.
OrtÄlvkarleby
Sandviken Gamla bruket
I Sandvikens charmiga stadsdel Gamla Bruket finns Bruks-museet Smedsgården och här visas bostäder från olika tider i brukets historia. Stadsdelen är intressant att besöka även när museet är stängt.
OrtSandviken
Karlholmsbruk
Anlagt på 1720-talet av Charles de Geer när skogen runt Lövsta bruk tagit slut och medfört kolbrist. Bruket är väl bevarat sen smedjan renoverades 1973.
OrtTierp
Söderfors bruk
Man tappar andan när man ser ett grekiskt tempel i en engelsk park på den uppländska landsbygden. Söderfors är ett järnbruk med historia som även är i drift.
OrtTierp
Fågelsundet
Fågelsundet är en i det närmaste intakt fiskeby från tidigt 1800-tal, tillika Upplands största fiskeläge. Det är som ett friluftsmuseum där man fritt kan gå runt.
OrtÄlvkarleby