Forsbacka värdshus


Ett familjedrivet Wärdshus med historiens vingslag runt hörnet. Restaurang med svenska mattraditioner.

Avstånd från E4 c:a 12 min 14 km

  • Till start: 156,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gävle 
  • Avgift: Nej 


Forsbacka värdshus

Ett familjedrivet Wärdshus med historiens vingslag runt hörnet. Restaurang med svenska mattraditioner.

Forsbacka Wärdshus har sedan 1782 serverat förbipasserande och lokala gäster. Här var traktens gästgiveri, tjänstemannamäss och nu året runt restaurang. Lunchservering och kvällsrestaurang med ett litet hotell.

Här firar man årets alla högtider, arrangerar ert bröllop eller företagsevent. Dryckesmässigt har man ett whiskyutbud på över 180 sorter.

Passa på att besöke en rikt utsmyckad herrgårdsrestaurang.

Text Visit Gävle

Länkar

Forsbacka värdshus
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Gasklockorna.
Här lagrades tidigare stadsgas. Idag är de en levande kulturscen med fem olikar arenor på Brynäs i Gävle med konserter, mässor, möten och sportevenemang. 
OrtGävle
Älvkarleby.
Detta populära turistmål präglas helt av vatten. Här övade militären sig att bygga broar över vattendrag, man fiskar lax och man utvinner elektricitet.
OrtÄlvkarleby
Älvkarleby turisthotell - nedlagt
Hotellet med restaurang sägs ligga på "norra Upplands vackraste plats". Byggnaden från 1890-talet har många fina trädetaljer. Menyn är klassiskt svensk.
OrtÄlvkarleby
Söderfors bruk
Man tappar andan när man ser ett grekiskt tempel i en engelsk park på den uppländska landsbygden. Söderfors är ett järnbruk med historia som även är i drift.
OrtTierp
Gysinge byggnadsvård
I byggnader som hör till Gysinge bruk ligger detta mycket företag som är experter på att återställa gamla byggnader till originalskick. Kombinera med besök vid Gysinge bruk.
OrtSandviken
Gysinge bruk och herrgård
I Gästriklands järnrike vackert belägen vid Dalälvens strida forsar ligger Gysinge Bruk som är ett välbevarat vallonbruk från 1600-talet.
OrtSandviken