Gislövs läge.


I Gislövs läge finns veteranbåtar i trä uppradade som inte står marina museer långt efter. Ett kustfiskemuseum ligger intill och berättar om yrkesfiskarens liv. Badstrand och populär glasskiosk med bistro.

  • Till start: 528,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Trelleborg 
  • Avgift: Nej 


Gislövs läge

Veteranbåtsbryggan i Gislöv

Vid veteranbåtsbryggan i Gislövs hamn ligger ett tiotal träbåtar/sillabåtar förtöjda under båtsäsongen. Bryggan och båtarna sköts av föreningen Sirmiones skeppslag som tillvaratar gamla bruksbåtar av trä. Vissa av båtarna är skänkta till föreningen och andra har renoverats eller rekonstruerats av skeppslaget.

Skeppslagets första båt heter Sirmione, döpt efter en semesterort vid Gardasjön. Den kom till Gislöv 2004 och var då i dåligt skick. Personen som sålde båten berättade att han vunnit den på poker men att den då låg på botten i Råå hamn. Skeppslaget har lagt ca 1500 timmar på att renovera Sirmione och nu ligger hon tillsammans med de andra gamla träbåtarna tryggt förtöjd vid veteranbåtsbryggan.

Kustfiskemuseum Gislöv

I Gislövs hamn ligger Sirmiones Skeppslags kustfiskemuseum. Ett museum som skildrar och berättar om fiskarens yrke genom att visa foton, fiskeredskap, båtar och dokumentation från 1900-talets början fram till sekelskiftet ca 2000.

Kustfiskemuseet ligger i anslutning till Veteranbåtsbryggan, där vi visar
upp 10 träbåtar/sillabåtar, byggda av lokala båtbyggare på sydkusten.

Stetti Café och bistro.

Stetti är ett hamncafé beläget i Gislövs Hamn. Caféet började som en liten glasskiosk 1986 men byggdes 2007 om till ett pittoreskt hamncafé.

Hamncaféet har frukostservering, espressokaffe, pinnglass, kulglass, mjukglass och varma- och lättare lunchmackor.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Dalabadet
Det här badet har camping med stuguthyrning, strandkrog och kafé. Lång badbrygga på den långgrunda stranden.
OrtTrelleborg
Trelleborg...
En liten stadsguide för Trelleborg. Texter under arbete.
OrtTrelleborg
Smygehuk till Ystad.
Från Sveriges sydligast punkt i Smygehuk går resan via härliga stränder och 1600-talsslottet Marsvinsholm till charmiga Ystad.
OrtTrelleborg
Ljungskogen-Ljunghusens strandbad.
En badstrand med intilliggande naturreservat på Falsterbonäset mellan Höllviken och Skanör.
OrtVellinge
Skanör och Falsterbo
Här fanns medeltida befästningar och fiskebyar som idag utvecklats till två exklusiva semesterorter. Pittoresk bebyggelse, historiska lämningar, vackra vyer över strandängar och hav samt badstränder i världsklass.
OrtSkanör
Torups slott
En mycket välbevarad renässansborg från mitten av 1500-talet. Slottet med dess vackra park är en del i ett större rekreationsområde med bland annat vandringsleder i bokskog som är mycket populärt bland Malmöbor.
OrtSvedala