Gislövs läge.


  • Till start: 528,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Trelleborg 
  • Avgift: Nej 
Laddar..
Stor karta

I Gislövs läge finns veteranbåtar i trä uppradade som inte står marina museer långt efter. Ett kustfiskemuseum ligger intill och berättar om yrkesfiskarens liv. Badstrand och populär glasskiosk med bistro.

Gislövs läge

Veteranbåtsbryggan i Gislöv

Vid veteranbåtsbryggan i Gislövs hamn ligger ett tiotal träbåtar/sillabåtar förtöjda under båtsäsongen. Bryggan och båtarna sköts av föreningen Sirmiones skeppslag som tillvaratar gamla bruksbåtar av trä. Vissa av båtarna är skänkta till föreningen och andra har renoverats eller rekonstruerats av skeppslaget.

Skeppslagets första båt heter Sirmione, döpt efter en semesterort vid Gardasjön. Den kom till Gislöv 2004 och var då i dåligt skick. Personen som sålde båten berättade att han vunnit den på poker men att den då låg på botten i Råå hamn. Skeppslaget har lagt ca 1500 timmar på att renovera Sirmione och nu ligger hon tillsammans med de andra gamla träbåtarna tryggt förtöjd vid veteranbåtsbryggan.

Kustfiskemuseum Gislöv

I Gislövs hamn ligger Sirmiones Skeppslags kustfiskemuseum. Ett museum som skildrar och berättar om fiskarens yrke genom att visa foton, fiskeredskap, båtar och dokumentation från 1900-talets början fram till sekelskiftet ca 2000.

Kustfiskemuseet ligger i anslutning till Veteranbåtsbryggan, där vi visar
upp 10 träbåtar/sillabåtar, byggda av lokala båtbyggare på sydkusten.

Stetti Café och bistro.

Stetti är ett hamncafé beläget i Gislövs Hamn. Caféet började som en liten glasskiosk 1986 men byggdes 2007 om till ett pittoreskt hamncafé.

Hamncaféet har frukostservering, espressokaffe, pinnglass, kulglass, mjukglass och varma- och lättare lunchmackor.

Läs mera
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...