Grönviksvägen till Nockeby


  • Till start: 6,2 Km 
  • Längd: 3,6 km 
  • Stopp:
  • Ort: Bromma 
  • Avgift: Nej 
Grönviksvägen till Nockeby
Stor karta

PROMENAD  -  Vi går längs vattnet i en av de mer exklusiva delarna av Bromma med start i vackra Ålstensparken och förbi mäktiga funkisvillor fram till Nockeby.

Sevärdhet 1 av 5

Ålstensängen

Holger Blom, stadsträdgårdsmästare i Stockholm från 30- till 70-talet ligger bakom den vackra grönskan. Genomkorsas av en härlig, lättpromenerad gångväg med fantastiska vyer över Mälaren.

Restaurang Bryggan

En liten mysig sjökrog på bryggan vid Ålstensmacken som alltså inte är en bensinmack för bilar utan för båtar. Här kan man se solnedgången och äta en bit mat eller bara ta ett glas.

De har öppet alla dagar i veckan maj till september.
 
För att boka bord Tel: 08-80 03 80

Länkar

Alastenen

Stockholms allra största flyttblock, hitsläpat av isen för mer än 10000 år sedan. Alastenen tros ha gett Ålsten dess namn. Härifrån ser du över till Kärsön.

Grönviksvägen

Det här är en av Stockholms mest exklusiva gator. Crème de la crème för dem med en välfylld plånbok. Djursholm och Saltsjöbaden kommer att protestera men sträckningen efter sjön kan göra vem som helst ”grön” av avund. Ursprungligen ett område som bebyggdes på 1880-talet då marean tog sig hit med ångbåt till Grönviks brygga. En byggnad finns kvar från den tiden (Grönviksvägen 7) men annars är det mest funkis från 1930-talet.

Nockeby

Sevärt vid Nockeby är S:a Birgitta kyrka med sin lite speciella kupol som för tankarna till Istanbul. På andra sidan Drottningholmsvägen ligger Nockebyhov med sina vackra radhus från 1960-talet som letar sig utför bergshällarna. Fortsätter man där längs vattnet ett hundratal meter så finns en rastplats med fin sjöutsikt.
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...