Hägerstenshamnen och Klubbensborg


  • Till start: 5,2 Km 
  • Längd: 4,5 km 
  • Stopp:
  • Ort: Hägersten 
  • Avgift: Nej 
Hägerstenshamnen och Klubbensborg
Stor karta

Efter den här promenaden så brukar man revidera uppfattningen om var det är vackrast i stan. Fika på Villa Lyran med utsikt över Mälaren är ”höjdpunkten”.

Sevärdhet 1 av 5

Utsiktsberget Vinterviken

En enastående utsikt över denna mälarvik bjuds den spänstige på från detta mäktiga utsiktsberg. På andra sidan Mälaren ser man Bromma och nedanför en båthamn och en spång. Det finns även några bänkar att sitta på för den bekväme.

Eolshälls 4H-gård

Här kan man klappa söta får, rida ponnys och åka häst och vagn. De ordnar också roliga evenemang som höstmarknad där egenodlade grönsaker och kravmärkt kött säljs. Medlemskap kostar 230 kronor.

Klubbensborg

En halvö i Mälaren med hotell och konferensverksamhet, men framför allt det mysiga fiket Café Uddvillan med hembakt. Vardagar serveras lunch och man har konstutställningar med en ny konstnär varje månad. Stor uteservering med utsikt mot Mälaren är värt besöket.

Öppettider:
Vardagar i princip året om.

Sommartid även helger, se hemsida.

Klubbensborgsvägen 27, Hägersten    
Tel: 08 646 12 55

Länkar

Mälarhöjdens egnahemsområde

I stadsdelen Mälarhöjden ligger några av länets vackrast belägna villor. Långt ifrån lika kända villorna i Bromma på andra sidan Mälaren dock. På slutet av 1800-talet byggdes sommarhus och senare villor för välbergade. Bland annat Bredablick på Pettersbergsvägen 45 (bilden) som ursprungligen var ett sommarnöje. Senare på 1930-talet byggdes praktfulla funkisvillor på vägens västra del.

Villa Lyran

Carl och Fredrika Limnell hette byggherrarna som 1867 beställde fram denna fantastiskt intrikat ritade trävilla. Nu fik och konditori med makalös mälarutsikt. Slå dig ner med en kopp kaffe och inspektera det imponerande tornet.

Ålgrytevägen 90, Skärholmen   
Tel: 08 - 646 35 05

Länkar

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...