Hellasgården.


Med oändliga naturnära vandringsmöjligheter är det inte undra på att Hellasgården är så populärt. Sommartid varmt i vattnet och stughyrning. Bada, springa, grilla, fika eller luncha. Picknick funkar på de många rastplatserna.

  • Till start: 7,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Nacka 
  • Avgift: Nej 


Hellasgården

Med oändliga naturnära möjligheter är det inte undra på att Hellasgården är så populärt. 
Övrig tid kan du varva ett bad från klipporna med ett annat från bryggan kanske efter en runda i de många motionsspåren.

Stora sköna gräsytor gör att man är fri från sand. Kiosk med glass finns och likaså toaletter. Här är det varmt i vattnet också, vilket plus!

Hyra stuga kan man också göra. Men vad du än känner för så åk hit för det tar bara 20 min från Slussen.

Vintertid, skridskor och skidor. Men bara att vandra runt på isen är perfekt motion. Pulkabacke finns på andra sidan sjön.

Länkar

Hellasgården.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Hästhagenbadet Källtorpssjön
Stora gräsytor gör det perfekt för den sandkänsliga eller den som gillar att känna grässtråna kittlas mellan tårna. Källtorpssjön är varm och barnvänlig. Det finns badbrygga, toalett och café.
OrtKälltorp
Nacka ström till Hästhagen
En av Nacka kommuns kulturpromenader som även går förbi berget Nacken som gett kommunen dess namn. En varierande mix av kultur, historia, natur och vackra vyer.
OrtNacka
Järla sjö och Järla gård
Järla sjö är ett av de senare av gamla industriområden som fått nya bostäder samt sett industrilokaler tas över av annan mer modern verksamhet. Ett mysigt litet område man kan spankulera runt den vackra gården och husen vid vattnet. Ett skönt område där man kan botanisera...
OrtNacka
Dieselverkstaden
I Nackas vackra kulturhus är möjligheterna många. Besök Stockholms länsmuseum (gratis), Nacka konsthall, gå på bio, teater eller fika på Voltaire mm.
OrtNacka
Svindersviks gård.
Ett sommarhus från mitten av 1700-talet vid Svindervikens södra strand. Räknas till Sveriges bäst bevarade rokokoanläggningar. Fika göra man på Café brygghuset.
OrtNacka
Kulturpromenad Sicklasjön runt.
Gamla gårdar, värdshus och sommarvillor kantar vägen runt Sicklasjön som tar dig på en resa från 900-tal till 1940-tal. Turen är även en Hälsans stig.
OrtSickla