Holmens utsiktsplats.


Om man bjuds på skådespel, då ska det vara en riktig läktare för publiken. Så känns det på denna underbara utsiktsplats på ön Holmen och scenen är deltat i Österfjärden. Grillplatser finns.

  • Till start: 502,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Umeå 
  • Avgift: Nej 


Holmens utsiktsplats

Här kan man se solnedgången över Umeälvens floddelta. Kanske grilla lite korv eller bara finfika. En riktig läktare är byggd för att flera ska kunna sitta och njuta. Eller kanske stämma upp i sång. Holmen ligger mellan två skärgårdssamhällen, Holmsund och Obbola.

Ett dystert minne från historien var att det var just ute på Holmen man begrov offren för koleraepidemierna under 1800-talet.

Holmens utsiktsplats.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Umeälvens delta naturreservat - Fågeltornet Bergön...
En kort promenad från parkeringen når man detta fågeltorn som även har en tillgänglighetsanpassad utsiktsplattform intill. Fin utsikt över Västerfjärden från båda men även Österfjärden från tornet.
OrtUmeå
Västerbottens museum och Gammlia...
Ett museum för alla om kulturhistoria, konst, textil och foto. Missa inte världens ädsta skida. Intill ligger Gammlia med byggnader som speglar det gamla Sverige med kyrka, skola, bondgård och typiska samevisten.
OrtUmeå
Ratan och Rataskär...
Ratan är mest känt för det stora slaget under kriget 1808 – 1809. Om det och mycket mer kan man uppleva på Kulturum Ratan. Hyr roddbåt och ro c:a 100 m till Rataskär med fyr och havsutsikt.
OrtRobertsfors
Olofsfors bruk...
Ett av Västerbottens populäraste besöksmål. Bruket har anor från 1762 och är en av landets mest välbevarade och genuina bruksmiljöer. Är sommaröppet och då öppnar hantverkare, konstnärer och ett kafé upp. Guidade turer kan bokas året om.
OrtNordmaling
Robertsfors...
OrtRobertsfors
Vindelforsarnas naturreservat.
Vindelälven är en av fyra stora nationalälvar som inte har några vattenkraftverk. Forsarna är som mäktigast här i mitten av juni. Flera strövområden, exempelvis Broarna runt 4,9 km. Sommartid kafé och konsthall. Avstånd från Umeå c:a 55 min, 58 km
OrtVindeln