Hovs hallar naturreservat, hotell och restaurang.


  • Till start: 449,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Båstad 
  • Avgift: Nej 
Hovs hallar naturreservat, hotell och restaurang.
Stor karta

Längst västerut på Bjärehalvön ligger denna fantastiska plats med en högplatå ovan havet. Njut av en fantastisk utsikt eller ta en tuff vandring i kuperad terräng. Hotellet har spa och prisvärd restaurang med 5-stjärnigt läge. 

Sevärdhet 1 av 2

Hovs hallar Hotell & Restaurang

Vid Hallandsåsens sista utpost vid naturreservatet med samma namn bjuds man på ett marint och grönskande skådespel mot horisonten.

Här håller man på skånska traditioner och man lagar maten med grönsaker från egna odlingar tillsammans med vad havet och intilliggande gårdar har att erbjuda.

En vistelse här är någtot utöver det vanliga och den höga kvalitetsnivån och den natursköna inramningen har gjort Hovs hallar till en populär weekend ressmål samt plats för otaliga bröllop.

Hovs hallar

På den yttersta delen av Hallandsåsen mitt emellan Båstad och Torekov ligger Hovs hallar. Här kan du bara njuta av en fantastisk utsikt eller ta en tuff vandring i kuperad terräng. Hallar är ett äldre namn för klippor och det som gett Halland dess namn. Området är ett naturreservat men här finns även ett hotell med spa och restaurang med god och prisvärd mat. 

Vill man beskåda den fantastiska utsikten över Laholmsbukten behöver man bara gå en bit från parkeringen så lever scenerierna upp. När man vandrar så är det stenigt och brant på sina håll men orkar man så är det mödan värt att tas sig ned till stranden för att se klipporna torna upp och se grottor som havet utmejslat genom årtusenden.

Nere på stranden har det skrivits filmhistoria. Här spelades första scenen i Det sjunde inseglet in, där riddaren Antonius Block spelar schack med döden.

Läs mera

Länkar

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...