Ivars kulle.


En friliggande begravningshög från bronsåldern eller järnåldern som ses från E6 där den reser sig sju meter över fälten utanför Halmstad.

  • Till start: 421,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Halmstad 
  • Avgift: Nej 


Ivars kulle

Den ungefär 7 meter höga kullen Ivars kulle är en gravhög från bronsåldern, ca. 1000 f.Kr. Vid en utgrävning på 1970-talet hittades fem gravar. Själva gravhögen är 4 meter hög och 40 meter i diameter och är i sin tur belägen på en naturlig höjd skapad av inlandsisen.

Ivars kulle.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Halmstad
Stadskärnan har vi listat flera intressanta sevärdheter där Picassoparken och Halmstads slott signerat danske kungen som namngav en hel stil, Kristian IV:e renässans är exempel. Utanför stadskärnan finns Tylösand, Frösakull och Galgbergets utsiktsplats. 
OrtHalmstad
Halmstad slott
Uppfört av den store danske kungen Kristian IV som fått en stil uppkallad efter sig. Man kan promenera runt slottet och gå in i borggården men ej besöka slottet inuti.
OrtHalmstad
Halmstad med omnejd norrut.
En härlig biltur som går från Halmstad och norrut längs kusten. Stränder, utsiktsplatser och naturupplevelser.
OrtHalmstad
Virsehatt...
Ett av flera utsiktsberg i Halland. Efter en kortare vandring når man en avsats med mäktig utsikt. En markerad stig går från parkeringen över berget och vidare till hagmarkerna nedanför.
OrtHalmstad
Tylösand
En av Sveriges bästa badstränder med mycket after beach. Har man klubborna med så finns två bra golfbanor i närheten. Hotellet som ägs Per Gessle mfl är i toppklass men kostar därefter. Och ja, bastuaggregaten med namnet Tylö tillverkas i Halmstad.
OrtHalmstad
Tjuvahålan...
Ett populärt bad med brygga, klippor och sandstrand. Vandrar man Prins Bertils stig så passeras detta bad. Namnet kom av att sjörövare och smugglare väntade i den skyddande viken.
OrtHalmstad