Virsehatt...


Ett av flera utsiktsberg i Halland. Efter en kortare vandring når man en avsats med mäktig utsikt. En markerad stig går från parkeringen över berget och vidare till hagmarkerna nedanför.

  • Till start: 409,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Halmstad 
  • Avgift: Nej 


Virsehatt

Trots att berget är hela 70 meter högt är det ganska smidigt att nå toppen uppför branten då det är trappor där det behövs. Men man får passa på så man inte missar den bästa utsiktsplatsen som är lite till vänster från stigen innan man kommer upp till toppen. Eftersom det är mest lövskog så är utsikten än bättre när löven har fallit. 

Nedanför berget ser man hagmarker med enbuskar och ädellövträd. Virsehatt ligger i Hallands äldsta naturreservat från 1936 men spår av människor går ända tillbaka till järnåldern och rester av en fornborg.

Läs mera
Virsehatt...
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Hallandsgården...
Uppe på Galgberget i Halmstad ligger Hallandsgårdens friluftsmuseum som kan besökas närsomhelst. Byggnaderna är hitflyttade från andra delar av Halland. Här firas midsommar och andra högtider.
OrtHalmstad
Halmstad
Stadskärnan har vi listat flera intressanta sevärdheter där Picassoparken och Halmstads slott signerat danske kungen som namngav en hel stil, Kristian IV:e renässans är exempel. Utanför stadskärnan finns Tylösand, Frösakull och Galgbergets utsiktsplats. 
OrtHalmstad
Halmstad slott
Uppfört av den store danske kungen Kristian IV som fått en stil uppkallad efter sig. Man kan promenera runt slottet och gå in i borggården men ej besöka slottet inuti.
OrtHalmstad
Grötvik...
Denna skyddade gästhamn passerar man förbi när man vandrar Prins Bertils stig. Här kan man vandra fram och tillbaka och uppleva båtliv, badstrand och en hamnkrog.
OrtHalmstad
Halmstad med omnejd norrut.
En härlig biltur som går från Halmstad och norrut längs kusten. Stränder, utsiktsplatser och naturupplevelser.
OrtHalmstad
Frösakullstranden
En lite lugnare strand än Tylösand som är grannen i söder. Här finns härliga sanddyner där man kan få perfekt bokläsningsvinkel eller passa på att få lite backträning mellan solglimtarna och doppen.
OrtHalmstad