Virsehatt...


Ett av flera utsiktsberg i Halland. Efter en kortare vandring når man en avsats med mäktig utsikt. En markerad stig går från parkeringen över berget och vidare till hagmarkerna nedanför.

  • Till start: 409,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Halmstad 
  • Avgift: Nej 


Virsehatt

Trots att berget är hela 70 meter högt är det ganska smidigt att nå toppen uppför branten då det är trappor där det behövs. Men man får passa på så man inte missar den bästa utsiktsplatsen som är lite till vänster från stigen innan man kommer upp till toppen. Eftersom det är mest lövskog så är utsikten än bättre när löven har fallit. 

Nedanför berget ser man hagmarker med enbuskar och ädellövträd. Virsehatt ligger i Hallands äldsta naturreservat från 1936 men spår av människor går ända tillbaka till järnåldern och rester av en fornborg.

Läs mera
Virsehatt...
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Norrvikens trädgårdar
Sju stilträdgårdar som visar trädgårdar från övriga Europa och resten av världen. Tre stigar kan följas där man ser en bäckravin, hassel- och fruktodling mm. 2006 utsedd till Europas näst vackraste. Kafé och restaurang och perfekt picknickgräs. Fri entré.
OrtBåstad
Båstad
Tennisveckan drog folk hit för tennisen men nu drar nattlivet av egen kraft. Staden har mycket mer än strand, tennis och folkliv. Pittoresk bebyggelse och en rad sevärdheter i de vackra omgivningarna som är värda att uppleva.
OrtBåstad
Smålandsstenar - domarringar och hembygdsmuseum...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtGislaved
Ljungby...
I Ljungby finns ett Sagomuseum, Ljungbergsmuseet som är ett konstmuseum, en vackert belägen hembygdsgård och en pittoresk stadskärna vid ån Lagan.
OrtLjungby
Ängelholm
Vi har listat fyra sevärdheter som står ut i Ängelholm som inte bara är intressanta besöksmål utan även poängterar olika faser i stadens historia. En hembygdspark, ett flyg- och ett järnvägsmuseum och havsbadet med krog från sekelskiftets badepok.
OrtÄngelholm
Strandpromenaden i Varberg
Kanske en av landets finaste strandpromenader. Med start i Varbergs hamn passeras  det kända kallbadhuset, Varbergs fästning, ett spa-hotell och Subbe fyr.
OrtVarberg