Danska fall


Ett naturreservat som bjuder på vattenfall efter en kort eller lite längre vandring dit. Fascinerande resmål året om men mest vattenupplevelse under vårfloden.

  • Till start: 412,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Halmstad 
  • Avgift: Nej 


Danska fall

Danska fall är en kedja av vattenfall med totalt 36 meters fallhöjd i ån Assman utanför Simlångsdalen. Namnet kommer av en hörsägen där det sägs att svenskarna 1676 jagat ut danskarna på en bro över fallen och att bron störtade och drog flera av soldaterna med i djupet. Mitt i det största fallet ligger Kungastenen som är en större sten där namnet har anknytning till Karl XI.

Danska fall är även namnet på ett naturreservat och är vackert naturområde värt att besöka. När man anländer till parkeringen så finns det två vägar att gå till fallen.  Den ena på är c:a 800 m genom skogen och den andra en c:a 1,5 km som går mer längs ån och man tar med fördel olika stig fram och tillbaka.

Läs mera
Danska fall
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Båstad strand
Ett serveess avstånd från tennisstadion ligger denna familjevänliga strand med flera restauranger, kaféer och kiosker. Vid hamnen intill finns även bodar med bland annat det lokala glassmärket Bjäreglass. ...
OrtBåstad
Båstad
Tennisveckan drog folk hit för tennisen men nu drar nattlivet av egen kraft. Staden har mycket mer än strand, tennis och folkliv. Pittoresk bebyggelse och en rad sevärdheter i de vackra omgivningarna som är värda att uppleva.
OrtBåstad
Hovs hallar naturreservat, hotell och restaurang.
Längst västerut på Bjärehalvön ligger denna fantastiska plats med en högplatå ovan havet. Njut av en fantastisk utsikt eller ta en tuff vandring i kuperad terräng. Hotellet har spa och prisvärd restaurang med 5-stjärnigt läge. 
OrtBåstad
Torekov.
Här frotterar sig Stockholmare i frottémorgonrockar på mornarnas bageripromenad. En pittoreskt f d fiskeby med flera bra krogar. Här avgår även färjan till Ven.
OrtBåstad
Ängelholm
Vi har listat fyra sevärdheter som står ut i Ängelholm som inte bara är intressanta besöksmål utan även poängterar olika faser i stadens historia. En hembygdspark, ett flyg- och ett järnvägsmuseum och havsbadet med krog från sekelskiftets badepok.
OrtÄngelholm
Ängelholm Flygmuseum
Här kan man verkligen komma nära flyget. Tre typer av flygsimulatorer som använts för riktig pilotutbildning kan hyras för att uppleva pilotens utmaningar. Museet är fyllt med äldre och nyare flygplan i den nedlagda flygflottiljen.
OrtÄngelholm