Teckningsmuseet Laholm


Ett museum tillägnat teckningar av verkligt hög klass. Museet ligger vackert beläget i Laholms gamla stadskärna överblickande Lagan. 

  • Till start: 431,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Laholm 
  • Avgift: Nej 


Teckningsmuseet Laholm

Nordens enda museum för teckningskonst ligger i det om- och tillbyggda gamla brandstationen vid Hästtorget i Laholm. Här har man samlat och har i sin ägo så många som 15 000 verk mellan 1600-talet och framåt.

Här samsas urval ur den egna samlingen med temporära utställningar med nordiska och internationella konstnärer.

I museets butik finns presentartiklar och Cafe Lagan.

Fri entré.

Länkar

Teckningsmuseet Laholm
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Mellbystrand
Stranden här är Hallands längsta. Bred långgrund strand och rejäla sanddyner ovan. Anrika badhotellet från 1920-talets glansdagar bör besökas, kanske för lite god mat.
OrtLaholm
Skummeslövstrand...
Stranden är del av Sveriges längsta badstrand i Laholmsbukten som totalt är 12 km lång. Vissa delar av stranden får man köra ut på med bil, husbil mm men enbart dagtid.
OrtLaholm
Laxvik...
En av flera fina sandstränder i Halmstad. Små vikar med gräsytor och skyddande klippor runt om. Passa på att ta en strandvandring norrut till Påarpstranden med fornlämningar.
OrtHalmstad
Båstad strand
Ett serveess avstånd från tennisstadion ligger denna familjevänliga strand med flera restauranger, kaféer och kiosker. Vid hamnen intill finns även bodar med bland annat det lokala glassmärket Bjäreglass. ...
OrtBåstad
Italienska vägen
Enligt många en av Sveriges vackraste vägsträckor med böljande landskap och utsikt mot Kattegatt. Platserna man passerar längs vägen är riktiga pärlor. Båstad, Norrvikens trädgårdar, en scenisk rasplats samt Hovs hallar och Torekov.
OrtBåstad
Båstad
Tennisveckan drog folk hit för tennisen men nu drar nattlivet av egen kraft. Staden har mycket mer än strand, tennis och folkliv. Pittoresk bebyggelse och en rad sevärdheter i de vackra omgivningarna som är värda att uppleva.
OrtBåstad