Påarps gravfält...


Hallands största gravfält och beläget på ett klapperstensfält. Den sagolikt vackra platsen med utsikt över Laholmsbukten är en värdig avskedsplats för de begravda i flera hundra gravrösen.

  • Till start: 429,6 Km 
  • Stopp:
  • Avgift: Nej 


Påarps gravfält

Påarps gravfält ligger i Trönninge söder om Halmstad. Det är Hallands största och beläget på ett klapperstensfält. I gravfältet ryms c:a 200 gravrösen och 50 stensättningar varav några har kantkedjor. Kantkedjor är glest placerade stenar som markerar gravhögens gräns.

 

Sänke hög kallas det största stenröset och är två meter hög och 30 meter i diameter.

 

Man har inte gjort några omfattande utgrävningar men man har genom några fynd och en del antaganden daterat området till äldre järnålder.

Läs mera
Påarps gravfält...
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Lagaoset - Lagans mynning.
Om man gillar stränder och höga sanddyner har man kommit rätt. Gillar man även kitesurfing eller beskåda detsamma än bättre. Svårslagen rastplats finns högt över dynerna.
OrtLaholm
Halmstad slott
Uppfört av den store danske kungen Kristian IV som fått en stil uppkallad efter sig. Man kan promenera runt slottet och gå in i borggården men ej besöka slottet inuti.
OrtHalmstad
Halmstad
Stadskärnan har vi listat flera intressanta sevärdheter där Picassoparken och Halmstads slott signerat danske kungen som namngav en hel stil, Kristian IV:e renässans är exempel. Utanför stadskärnan finns Tylösand, Frösakull och Galgbergets utsiktsplats. 
OrtHalmstad
Halmstad med omnejd norrut.
En härlig biltur som går från Halmstad och norrut längs kusten. Stränder, utsiktsplatser och naturupplevelser.
OrtHalmstad
Hallandsgården...
Uppe på Galgberget i Halmstad ligger Hallandsgårdens friluftsmuseum som kan besökas närsomhelst. Byggnaderna är hitflyttade från andra delar av Halland. Här firas midsommar och andra högtider.
OrtHalmstad
Tjuvahålan...
Ett populärt bad med brygga, klippor och sandstrand. Vandrar man Prins Bertils stig så passeras detta bad. Namnet kom av att sjörövare och smugglare väntade i den skyddande viken.
OrtHalmstad