Mellbystrand


Stranden här är Hallands längsta. Bred långgrund strand och rejäla sanddyner ovan. Anrika badhotellet från 1920-talets glansdagar bör besökas, kanske för lite god mat.

  • Till start: 435,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Laholm 
  • Avgift: Nej 


Mellbystrand

Sommartid blir Mellbystrand ett riktigt semesterparadis men betydligt charmigare än de mer namnkunniga grannarna Tylösand och Båstad. Det är Sveriges längsta sandstrand, 12 km lång och mäktigaste upplevelsen är Lagans mynning c:a 4 km från samhället.

Här finns butiker, restauranger, pubar och camping.

Reda 1881 var det populär med kallbad och då tog man ångbåten från på Lagan och sista biten med hästskjuts. Då bodde sommargästerna i fiskartorpen längs stranden. Tiden gick och på 10-talet blev det varmbadhus och 1927 byggdes Strandhotellet som står där idag och det är bara att boka in sig. Tiden därefter på 1930-talet följde sommarstugornas tid.

Läs mera
Mellbystrand
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Lagaoset - Lagans mynning.
Om man gillar stränder och höga sanddyner har man kommit rätt. Gillar man även kitesurfing eller beskåda detsamma än bättre. Svårslagen rastplats finns högt över dynerna.
OrtLaholm
Teckningsmuseet Laholm
Ett museum tillägnat teckningar av verkligt hög klass. Museet ligger vackert beläget i Laholms gamla stadskärna överblickande Lagan. 
OrtLaholm
Skummeslövstrand...
Stranden är del av Sveriges längsta badstrand i Laholmsbukten som totalt är 12 km lång. Vissa delar av stranden får man köra ut på med bil, husbil mm men enbart dagtid.
OrtLaholm
Laxvik...
En av flera fina sandstränder i Halmstad. Små vikar med gräsytor och skyddande klippor runt om. Passa på att ta en strandvandring norrut till Påarpstranden med fornlämningar.
OrtHalmstad
Italienska vägen
Enligt många en av Sveriges vackraste vägsträckor med böljande landskap och utsikt mot Kattegatt. Platserna man passerar längs vägen är riktiga pärlor. Båstad, Norrvikens trädgårdar, en scenisk rasplats samt Hovs hallar och Torekov.
OrtBåstad