Lagaoset - Lagans mynning.


Om man gillar stränder och höga sanddyner har man kommit rätt. Gillar man även kitesurfing eller beskåda detsamma än bättre. Svårslagen rastplats finns högt över dynerna.

  • Till start: 432,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Laholm 
  • Avgift: Nej 


Lagaoset - Lagans mynning

Os står för mynning och det är precis vad Lagan gör ut i detta dynlandskap. Havsströmmar gör att utloppet med tiden förflyttar sig norrut. Bad avrådes pga havsströmmar. Det bildas strandsporrar, smala landtungor som bildar vikar och laguner, som är spännande att gå ut på.  

Platsen är populär bland sportfiskarna, som där kan landa lax och havsöring. Fiskekort krävs. 

Från toppen av den höga sanddynen vid utloppets norra sida har man härlig utsikt över Laholmsbukten och Bjärehalvön och har man tur är kitesurfare här som gör spektakulära uppvisningar.

Bad avrådes.

Läs mera
Lagaoset - Lagans mynning.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Laxvik...
En av flera fina sandstränder i Halmstad. Små vikar med gräsytor och skyddande klippor runt om. Passa på att ta en strandvandring norrut till Påarpstranden med fornlämningar.
OrtHalmstad
Påarps gravfält...
Hallands största gravfält och beläget på ett klapperstensfält. Den sagolikt vackra platsen med utsikt över Laholmsbukten är en värdig avskedsplats för de begravda i flera hundra gravrösen.
OrtArray
Lagaholm slottsruin.
Ruinerna efter borgen Lagaholm ligger vackert vid Lagan strax norr om centrala Laholm. En dansk kungsgård fanns här redan på 1200-talet men slottet brann 1637 för att senare förses med de vallgravar som finns kvar idag.
OrtLaholm
Skummeslövstrand...
Stranden är del av Sveriges längsta badstrand i Laholmsbukten som totalt är 12 km lång. Vissa delar av stranden får man köra ut på med bil, husbil mm men enbart dagtid.
OrtLaholm
Båstad strand
Ett serveess avstånd från tennisstadion ligger denna familjevänliga strand med flera restauranger, kaféer och kiosker. Vid hamnen intill finns även bodar med bland annat det lokala glassmärket Bjäreglass. ...
OrtBåstad
Grötvik...
Denna skyddade gästhamn passerar man förbi när man vandrar Prins Bertils stig. Här kan man vandra fram och tillbaka och uppleva båtliv, badstrand och en hamnkrog.
OrtHalmstad