Solhaga stenugnsbageri


Bageri och kafé med fantastisk kvalitet i en miljö som är vacker och rogivande. Om vädret tillåter fikar man på veranda eller i trädgården. Solhaga stenugnsbageri är väl värt en lång resa i sig.

  • Till start: 419,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Falkenberg 
  • Avgift: Nej 


Solhaga stenugnsbageri

I ett gammalt uthus med vedeldad stenugn har man byggt ett modernt hantverksbageri där det bakas surdegsbröd och söta bakverk på lokala råvaror från bland andra Berte Qvarn och Ugglarps Grönt.

Här känns det som att man blivit hembjuden till en stuga på landet. Alt är välsmakande och gediget och matchar den mysiga inredningen

White guide ger Solhaga Mästarklass som är näst högsta betygsnivån.

Vill du köpa med nåt gott så lockas med Slöingebröd, Hallandsknäcke och Solhaga Levain förutom alla sötebröden.

Ågatan 2 Slöinge

Länkar

Solhaga stenugnsbageri
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Berte Museum - Livet på landet
En imponerande samling jordbruksredskap som visar livet innan under jordbrukets successiva modernisering. Startat av grundaren till SIA glass vilket är sprunget ur intilliggande Berte Qvarn med anor från 1500-talet.
OrtFalkenberg
Svedinos bil och flygmuseum
På 50-talet och framåt trollade Svedino, som han kallade sig, ihop pengarna vilka la grunden till hans flyg- och bil inköp. En imponerande samling en oansenlig byggnad men udda detaljen är det halva jetplanet som sticker ut från fasaden.
OrtFalkenberg
Smörkullen med naturreservat
Ett litet naturreservat söder om Skrea i Falkenberg med en vidunderlig utsikt. Rätt kämpigt att ta sig upp men värt det.
OrtFalkenberg
Skrea Strand
Fantastisk badstrand med mycket folkliv inom promenadavstånd från Falkenberg. Här finns allt från camping och enklare stugor, typ Friggebodar, till lyxiga hotell. Falkenbergs strandbad är det mest historiska men Ocean Hotell är den moderna uppstickaren för den som vill lyxa lite.
OrtFalkenberg
Särdals kvarn
Upplev en av Nordens största kvarnar som även är i originalskick. Kvarnen är idag ett populärt kafé och museum med guidning helt gratis. Svårt att missa då det majestätiskt står på en liten höjd ovan vägen. 
OrtHalmstad