Steningekustens naturreservat


Ett populärt bad som omges av vacker natur eller ett naturreservat med fint bad. Den kombinationen gör att många söker sig hit för en vandring, picknick eller strandliv.

  • Till start: 428,3 Km 
  • Stopp:
  • Avgift: Nej 


Steningekustens naturreservat

Ett populärt utflyktsmål som kombinerar vacker natur med havsbad. Förutom sandstränderna växlar naturen mellan betade strandängar, kusthed och klipphällar. Reservatet drar till sig vandrare året om för de natursköna vyerna.

I Steninge intill finns caféer, hantverkare, vandrarhem, restauranger och loppis på sommaren.

Steningekustens naturreservat
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Haverdalsstrand och Lynga sanddyn
Två sevärdheter intill varandra med sand som gemensam nämnare. Rastplatsen på Lynga sanddyna, som är Skandinaviens högsta, 37 meter över havet, är en unik upplevelse. Stranden drar flanörer hela året men toppar givetvis under sommaren.
OrtHalmstad
Smörkullen med naturreservat
Ett litet naturreservat söder om Skrea i Falkenberg med en vidunderlig utsikt. Rätt kämpigt att ta sig upp men värt det.
OrtFalkenberg
Solhaga stenugnsbageri
Bageri och kafé med fantastisk kvalitet i en miljö som är vacker och rogivande. Om vädret tillåter fikar man på veranda eller i trädgården. Solhaga stenugnsbageri är väl värt en lång resa i sig.
OrtFalkenberg
Skrea Strand
Fantastisk badstrand med mycket folkliv inom promenadavstånd från Falkenberg. Här finns allt från camping och enklare stugor, typ Friggebodar, till lyxiga hotell. Falkenbergs strandbad är det mest historiska men Ocean Hotell är den moderna uppstickaren för den som vill lyxa lite.
OrtFalkenberg
Tylösand
En av Sveriges bästa badstränder med mycket after beach. Har man klubborna med så finns två bra golfbanor i närheten. Hotellet som ägs Per Gessle mfl är i toppklass men kostar därefter. Och ja, bastuaggregaten med namnet Tylö tillverkas i Halmstad.
OrtHalmstad