Steningekustens naturreservat


Ett populärt bad som omges av vacker natur eller ett naturreservat med fint bad. Den kombinationen gör att många söker sig hit för en vandring, picknick eller strandliv.

  • Till start: 428,3 Km 
  • Stopp:
  • Avgift: Nej 


Steningekustens naturreservat

Ett populärt utflyktsmål som kombinerar vacker natur med havsbad. Förutom sandstränderna växlar naturen mellan betade strandängar, kusthed och klipphällar. Reservatet drar till sig vandrare året om för de natursköna vyerna.

I Steninge intill finns caféer, hantverkare, vandrarhem, restauranger och loppis på sommaren.

Steningekustens naturreservat
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Särdals kvarn
Upplev en av Nordens största kvarnar som även är i originalskick. Kvarnen är idag ett populärt kafé och museum med guidning helt gratis. Svårt att missa då det majestätiskt står på en liten höjd ovan vägen. 
OrtHalmstad
Svedinos bil och flygmuseum
På 50-talet och framåt trollade Svedino, som han kallade sig, ihop pengarna vilka la grunden till hans flyg- och bil inköp. En imponerande samling en oansenlig byggnad men udda detaljen är det halva jetplanet som sticker ut från fasaden.
OrtFalkenberg
Haverdalsstrand och Lynga sanddyn
Två sevärdheter intill varandra med sand som gemensam nämnare. Rastplatsen på Lynga sanddyna, som är Skandinaviens högsta, 37 meter över havet, är en unik upplevelse. Stranden drar flanörer hela året men toppar givetvis under sommaren.
OrtHalmstad
Berte Museum - Livet på landet
En imponerande samling jordbruksredskap som visar livet innan under jordbrukets successiva modernisering. Startat av grundaren till SIA glass vilket är sprunget ur intilliggande Berte Qvarn med anor från 1500-talet.
OrtFalkenberg
Skrea Strand
Fantastisk badstrand med mycket folkliv inom promenadavstånd från Falkenberg. Här finns allt från camping och enklare stugor, typ Friggebodar, till lyxiga hotell. Falkenbergs strandbad är det mest historiska men Ocean Hotell är den moderna uppstickaren för den som vill lyxa lite.
OrtFalkenberg
Tylösand
En av Sveriges bästa badstränder med mycket after beach. Har man klubborna med så finns två bra golfbanor i närheten. Hotellet som ägs Per Gessle mfl är i toppklass men kostar därefter. Och ja, bastuaggregaten med namnet Tylö tillverkas i Halmstad.
OrtHalmstad