Särdals kvarn


Upplev en av Nordens största kvarnar som även är i originalskick. Kvarnen är idag ett populärt kafé och museum med guidning helt gratis. Svårt att missa då det majestätiskt står på en liten höjd ovan vägen. 

  • Till start: 429,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Halmstad 
  • Avgift: Nej 


Särdals kvarn

Om man färdas Hallands kustväg så är Särdals kvarn ett perfekt stopp. Det är en av Nordens största väderkvarnar som dessutom är i originalskick och har även tillhörande magasin och mjölnarbostad intakta.

Här bjuds det under sommarmånaderna på gratis guidning (40 min) där man får höra om kvarnens tekniska finesser och rika historia.

Här finns även en kvarnbutik med sylter, safter och delikatesser samt ett sommarkafé med bakverk och matiga smörgåsar.

Länkar

Särdals kvarn
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Skipås naturreservat och utsiktsplats...
Utsikten är målet men vägen dit är inte fy skam. Man vandrar några hundra väl skyltade meter genom Skipås naturreservat förbi betande kor och lundar av ädellövträd.
OrtFalkenberg
Frösakullstranden
En lite lugnare strand än Tylösand som är grannen i söder. Här finns härliga sanddyner där man kan få perfekt bokläsningsvinkel eller passa på att få lite backträning mellan solglimtarna och doppen.
OrtHalmstad
Prins Bertils stig...
En 18 km lång kustled som börjar från Halmstad slott och leder utmed kusten till Tylösand. Vi har valt att börja vid Tylösand in mot staden. Vill man ta en kortare promenad och kanske vända vid hälften är denna att föredra då yttre delarna är finast.
OrtHalmstad
Solhaga stenugnsbageri
Bageri och kafé med fantastisk kvalitet i en miljö som är vacker och rogivande. Om vädret tillåter fikar man på veranda eller i trädgården. Solhaga stenugnsbageri är väl värt en lång resa i sig.
OrtFalkenberg
Halmstad med omnejd norrut.
En härlig biltur som går från Halmstad och norrut längs kusten. Stränder, utsiktsplatser och naturupplevelser.
OrtHalmstad