Länsmansgården


Länsmansgården ägs av en konstförening som arrangerar konstutställningar samt driver en visningsträdgård och servering. Gården har anor från 1700-talet och här finns även ett stall samt några konstnärsateljéer på ägorna.

  • Till start: 23,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Åkersberga 
  • Avgift: Nej 


Länsmansgården

Länsmansgården anses vara en oas i Åkersberga. Ägare är Österåkers konstförening och här arrangerar de diverse konstutställningar. Här finns en fin visningsträdgård samt servering av kaffe och hembakat bröd. På ägorna ligger även ett stall samt några konstnärsateljéer. Gården har anor från 1700-talet och namnet kommer av att det ända fram till 1900-talets början bodde en kronolänsman här.

Öppettider se hemsidan.

Länkar

Länsmansgården
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Österskärs strandpromenad
Österskär är en ändhållplats på Roslagsbanan en bra bit ut i skärgården. Här finns havsbad, picknickplatser och mysig restaurang med utsikt mot farleden.
OrtÖsterskär
Restaurang Solbrännan och Österskärs havsbad.
En trevlig restaurang och ett populärt havsbad samsas om ett fantastiskt läge vid Trälhavet. Enkel och vällagad mat till humana priser. Lunchöppet året om och man kan ta en fika också.
OrtÖsteråker
Vaxholms hembygdsgårds kafé.
På en egen udde ligger Hembygdsgården med museum och ett jättemysigt café med trädgårdsservering vid bra väder. Kaféet öppet från Valborg till september.
OrtVaxholm
Rindö redutt
En försvarsanläggning som man når landvägen via bilfärjor från Vaxholm eller Värmdö. Gratis entré och man får gå runt på egen hand och njuta av mäktiga utsikten som krävdes för att se fienden på håll. 
OrtVaxholm
Skärgårdsslingan medsols
En klassisk rundtur som inkluderar två vägfärjor. En perfekt halv- eller heldagstur med mycket att se och göra på vägen.
OrtVärmdö
Bogesundslandet och Vaxholm.
Bogesundslandet är ett område som blivt skonat från bebyggelse och en stor del är idag naturreservat. Två slott, ett naturreservat och skärgårdens huvudstad står på menyn för rundturen.
OrtVaxholm