Marinmuseet i Varberg.


Ett privat museum som drivs av en entusiast som samlat miljontals föremål. En stor samling utombordare står ut men mest imponerande är föremålen från M/S Gripsholm som gick till USA.

  • Till start: 419,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Varberg 
  • Avgift: Nej 


Marinmuseet i Varberg

Här på Marinmuseet i Varberg finner ni utställningen om Svenska Amerikalinjen (unik i sitt slag) med vykort, porslin, kläder, matsedlar m.m. 

Vem har inte en gammal utvandrad släkting som rest med fartyget ”Gripsholm" hem och hälsade på efter många år boende i det stora landet "over there". Här ser ni även en 2 meter lång orginalmodell av fartyget Gripsholm som byggdes i Italien.

Mera unika projekt som är mycket sevärda finns här oss är bl.a. Europas största samling av utombordare från 1897 - 1970, hundra olika fabrikat. Den första utombordaren som byggdes i Sverige Archimedes från 1912 har vi här på museet. Här finns också världens minsta utombordare som bara väger 3 kg.

Roliga saker du minns ex.leksaker, miniatyrmotorer, tåg, båtar m.m. Symaskiner, spritkök, rengöringsartiklar och mycket mera saker som du säkert minns från förr i tiden.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Slottskogen - parkpromenad...
En promenad som tar sin början vid Göteborgs naturhistoriska museum och vidare förbi Landskapsstugorna, Stora dammen, Barnens zoo, Slottsskogens våffelstuga och Utsiktstornet.
OrtArray
Bengans
Legendarisk skivhandel som inte bara säljer bra musik utan är ett kafé med uteservering.
OrtGöteborg
Göteborg inom Vallgraven
En promenad i Göteborgs äldsta delar med flera av de kändaste landmärkena.
OrtGöteborg
Smålandsstenar - domarringar och hembygdsmuseum...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtGislaved
Nääs slott
Slottet med en av Skandinaviens mest kompletta orörda 1800-tals interiörer. Fin tavelsamling salongsmåleri. Slottsrestaurang och kafé. 
OrtLerum
Bohus fästning
Besök borgen som belägrats 14 gånger men aldrig erövrats. Ett magnifikt läge över Göta och Nordre älv som strategiskt läge.  Ruiner återstår men en visning kan klä in fantasin i dess forna prakt.
OrtKungälv