Marinmuseet i Varberg.


Ett privat museum som drivs av en entusiast som samlat miljontals föremål. En stor samling utombordare står ut men mest imponerande är föremålen från M/S Gripsholm som gick till USA.

  • Till start: 419,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Varberg 
  • Avgift: Nej 


Marinmuseet i Varberg

Här på Marinmuseet i Varberg finner ni utställningen om Svenska Amerikalinjen (unik i sitt slag) med vykort, porslin, kläder, matsedlar m.m. 

Vem har inte en gammal utvandrad släkting som rest med fartyget ”Gripsholm" hem och hälsade på efter många år boende i det stora landet "over there". Här ser ni även en 2 meter lång orginalmodell av fartyget Gripsholm som byggdes i Italien.

Mera unika projekt som är mycket sevärda finns här oss är bl.a. Europas största samling av utombordare från 1897 - 1970, hundra olika fabrikat. Den första utombordaren som byggdes i Sverige Archimedes från 1912 har vi här på museet. Här finns också världens minsta utombordare som bara väger 3 kg.

Roliga saker du minns ex.leksaker, miniatyrmotorer, tåg, båtar m.m. Symaskiner, spritkök, rengöringsartiklar och mycket mera saker som du säkert minns från förr i tiden.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Gamla Varberg naturreservat...
Ordet varberg kommer från vårdkaseberg som är just vad som låg här. Ett högt berg där man satte fyr på eldar för att varna intilliggande. Efter en kort vandring når man utsiktsplats som blickar ut mot havet och Varberg.
OrtVarberg
Getterön naturum och naturreservat
Ett naturum för den vetgirige med kafé och lunchrestaurang. Fågelskådningsplatser och vandringsleder.
OrtVarberg
Strandpromenaden i Varberg
Kanske en av landets finaste strandpromenader. Med start i Varbergs hamn passeras  det kända kallbadhuset, Varbergs fästning, ett spa-hotell och Subbe fyr.
OrtVarberg
Avstickare Varberg till Falkenberg
RUNDTUR. Få vägar är lika vackra som denna. Här passeras en rad sevärdheter som Träslövs läge för en glass i hamnen, flera stränder och natursköna platser. 
OrtFalkenberg
Varbergs kusthotell...
Mångfaldigt prisbelönt och inrymt i ett gammalt sanatorium. Här kan man ta en drink, fika eller äta gott och bo över för den delen. Intill finns badstrand och två vandringar; en kortare till fyren samt en längre till fästningen.
OrtVarberg
Träslövs läge
Det lilla fiskeläget med sin egen dialekt Läjesboa växte till Hallands största fiskehamn. Här kan man köpa färska havskräftor, äta glass på Tre skopor eller bada på långgrund strand. Missa inte piren med de färggranna fiskebodarna eller gränderna bland de låga husen.
OrtVarberg